mandag, desember 31, 2007

Godt nytt år!

Da var den her -
dagen vi ofte setter av til ettertanke og med et blikk tilbake på det som har vært, og dagen for å løfte blikket i forventning mot det som ligger foran oss. Og dagen for de store nyttårsforsettene.

Jeg hører flere og flere si at de ikke har nyttårsforsetter lenger. At de ikke ønsker å love seg selv og omverden ting som likevel ofte skjærer seg. Vi har så alt for lett for å sette lista alt for høyt og gape over alt for mye. Kaller vi det ambisjoner, høres det bra ut. Men, jeg lar denne lille historien si resten:

Da kong Pyrrhos forberedte sitt inntog i Italia, sa hans kloke tjener Kyneas følgende, for å få ham til å forstå hvor meningsløse hans ambisjoner var: "Herre konge, hvorfor gjør du alle disse forberedelser?" "For å bli hersker over Italia," svarte kongen. "Og hva vil du gjøre når det er gjort?" spurte Kyneas. "Da vil jeg hærta Gallia og Spania," sa kongen. "Og deretter?" "Da vil jeg legge Afrika under mine føtter; og så, når hele verden har bøyd seg for meg, vil jeg sette meg ned og nyte livet, vel tilfreds."

"Edle herre," svarte Kyneas, "fortell meg hva som hindrer deg i å gjøre det samme nå? Hva hindrer deg i å gjøre det samme i dette øyeblikk, hvis det er ditt endelige mål, og med det spare deg for en rekke farer og masse strev som du nå planlegger?"

(Michel De Montaigne)


Jeg mener ikke at vi skal kutte ut alle ambisjoner og det å strebe etter å bestige nye fjelltopper. Men, det er noe med å ikke la det styre hele livet. Siv Jensen uttalte til VG at hun heller tok tak i problemer og utfordringer når de oppsto, fremfor å utsette det til 1. nyttårsdag. Og jeg syns det er en god måte å se det på. Og når livet er godt, dagen fungerer bra og solen skinner, så for all del - hva hindrer deg i å sette deg ned og nyte livet, vel tilfreds?

Så, i den grad jeg har noen nyttårsforsetter denne nyttårsaften, så må det bli dette sitatet:"Selv om noe fremdeles er ugjort,
må enhver ta seg tid til å sitte ned og se løvet skifte farge."

Elizabeth Lawrence

---

Kjære dere! Tusen takk for følget gjennom dette året! Takk for gode øyeblikk, varme ord, nære møter, massevis av inspirasjon og gode vennskap! Jeg går inn i 2008 med en varm tro på at det blir et godt år.

Godt nytt år!
4 kommentarer

Anonym sa...

Gott Nytt År till dig också Åshild! Jag hoppas att det blir ett år som är precis som DU vill ha det.
Kram/klem, Gunvor

Anonym sa...

Ønsker deg og dine et god nytt år. :)

Det var et utrolig lekkert du har laget og som vanlig med mange spennende detaljer. :)

Berit sa...

Godt nytt år, Åshild!

Nå strekker vi oss inn i det nye året - og jeg tror jammen meg det blir et godt år!
Klem

Sanna F sa...

Gott nytt år!!!
Vilket underbart vackert kort!
Kram från Sanna