onsdag, mars 05, 2008

Helt blank

Jeg sitter midt oppi bladlevering nå, og tenker layout og korrektur så og si hele døgnet. Det er med andre ord temmelig fullt i hodet.


I dag - dagen før levering - hadde jeg avtalt samtaletime. Og gikk inn døra der med et ganske hektisk blikk. Det er vel litt råflott å bruke et par timer til dette når jeg i utgangspunktet er temmelig på hæla ang. deadline...? Kravet om effektivitet og makismalt utbytte av timen satt tungt på skuldrene mine.


Det er derfor ganske morsomt å vise frem produktet fra timen.
Jeg fikk nemlig et ark og en haug med farger i fanget, med beskjed om å tegne hvordan jeg hadde det akkurat der og da. Og her er resultatet. Helt blankt. For fra den ene ytterkanten med et proppfullt hode, dukket behovet mitt for det stikk motsatte opp. Og - utrolig nok, så klarte jeg å sitte med et helt blankt ark i fanget hele timen. 60 minutter med ren og skjær deilig tomhet! Og istedenfor å stresse meg opp med å finne noe å fylle arket med, så var det deilig å hvile blikket på et helt blankt ark. Et speilbilde av hodet mitt. 60 minutter med ren og skjær deilig tomhet. Akkurat hva jeg trengte.


Og nå, etter et kjærkomment friminutt, er jeg klar for siste innspurt i blad-leveringen. Det blir blad denne gangen også :)


(- og forresten; det er en ganske spesiell følelse å sitte med et helt blankt ark foran seg, med en haug med fargestifter ved siden av - og smile i forventning om alle de mulighetene som faktisk ligger i et blankt ark. Jeg er fristet til å ramme inn og henge opp det blanke arket på veggen foran meg - bare for å minne meg selv på nettopp denne gode følelsen.)

1 kommentar

Eli sa...

Hørtes igrunnen smart ut - å henge opp blanke ark og klare å være i den følelsen av at det er ok. Så godt at du fikk en sånn opplevelse i dag *klem*