torsdag, juni 01, 2006

Ja, jeg vil...

Dette har vært en rar dag.

Jeg har virkelig hatt tendenser til sveving idag - med et salig glis og stjerneøyne. Beina har vært så lette, så lette. Og tankene har drevet med turning - rundt og opp og ned og frem og tilbake. Vanskelig å sitte i ro. Vanskelig å være stille. Rart, det... Jeg hadde vel gira meg så veldig opp til konserten i går, at dagen idag ikke kunne bli annet enn rar. Stinn av inntrykk og tanker og følelser - ikke rart man blir litt på en snurr :)

Konserten i går ble en slags minepæl, kjennes det ut som. Følelsen av å ha forsert den barrieren det faktisk var, resulterer i at jeg idag kjenner behov for å både gjøre opp litt status - og sette meg noen nye mål for dagene som ligger foran meg. Tankenes turning idag har derfor dreid seg minst like mye om framtida som opplevelsene i går.

For en god stund siden laget jeg meg en liten bok pyntet med små kort. Kortene hadde hvert sitt tema - men felles for alle, var at de alle beskrev ting jeg ønsket å gjøre fremover. Når jeg jobbet med å lage den, kjente jeg sterkt på at dette virkelig var noe jeg ville priorietere fremover - bevisst gå inn for å sette ønskene mine ut i live.

Men - som det ofte skjer, så mistet jeg fokus. De store tankene og ønskene mine måtte vike plass for alle de små praktiske utfordringene i hverdagene. Alle 'skal bare' og 'må bare'. Og boka ble lagt i en skuff og glemt.

Idag - mens jeg spratt rundt fra det ene til det andre, ryddet litt her og ryddet litt der - så dukket plutselig boka opp igjen. Og jeg måtte bare sette meg ned og bla. Og det ble en spesiell opplevelse.

På bokas omslag står det: "Ja, jeg vil..." Enkelt og greit. Dette er ingen bok om må'er og burde'r og andre slitsomme skal'er... Dette er en bok om ønsker, lyster og lengsler. JA, jeg VIL! De tre små ordene får meg til å automatisk rette ryggen, smile av forventninger og gjøre meg klar til nye vandringer. Fremover - skritt for skritt.

Og de to første sidene i boka handler om - ja, nettopp - musikk og kreativitet! Så boka har kanskje ligget gjemt i en skuff, men likevel har den vært med meg i underbevisstheten. For er det to ting som virkelig har vært sentrale i livet mitt den siste tiden, er det musikk og kreativitet.

Ja, jeg vil synge!
Ja, jeg vil skape!


5 kommentarer

banglamarie sa...

Så artig å finne boken igjen. Jeg kjenner meg igjen i å miste litt fokus i alle "må" og "skal"'ene, men det er deilig å finne fokus av og til og dra frem drømmene.
Og drømmene lever jo stort sett inni oss, kjekt at du har tatt fatt på musikken! Gikk det bra på konserten?

-Marie
PS i dag har jeg skrevet ut et kult bilde... og hvis siden blir så kul og leken jeg vil ha den til... så havner den sikkert hos deg ;) Hi, hi ;)

banglamarie sa...

Glemte å skrive at illustrasjonene dine i boken din er kanonsupre! Så tøffe!!!
Du er så flink!!!!

Unknown sa...

Herlig at du fant igjen denne boken, og det var nok skjebnen at du skulle finne den akkurat i dag... De er foresten kjempefine... :)

Det er så fint å lese bloggen din, for du skriver faktisk om ting som har litt dypere mening, og tilegg lager du fantastiske kort og layouter. Er innom bloggn din minst et par ganger om dagen for å se om du har postet noen nye innlegg. :)

Takk for de alltid like hyggelige og positive meldingene på bloggen min... :)

Anonym sa...

Det er lett å miste fokus, og godt når man klarer å finne roen til å holde kursen.. Du rører noe i meg med det du skriver, jeg kjenner meg igjen i det jeg leser. Det er uvant for meg å tenke på "det som rører seg inni meg", det går mest i barn og mann som skal ha sitt. Lett å glemme seg selv. Så tusen takk for at du deler så mye. Det er godt og vondt å lese når du skriver. Og jeg er glad for å kunne være med på reisen din, titte inn gjennom gluggen..
Klem

Anonym sa...

Your site is on top of my favourites - Great work I like it.
»