søndag, november 05, 2006

Årets julebord

Hva tenker du når jeg sier ordet 'julebord'? Får du som meg litt besk smak i munnen, litt uggen mage og litt 'egentlig er det bare pes'-følelse? Stress med å kjøpe nytt antrekk, for det du brukte i fjor kan ikke brukes i år igjen. Tanker om timesvis med tørrprat med mennesker du kanskje ikke kjenner fra før, eller iallfall ikke møter andre ganger enn nettopp ved årets julebord. Mengder av mat som resulterer i en stappmett mage og en skikkelig stri trøtthetsfølelse etter at den er fortært. Klam angst for å bli truet ut på dansegulvet av en happy danseløve uten takt (og tone..). Hard tørsteslukking som kanskje funker like godt som trøsteslukking. I det hele tatt - en lystig kveld. Årets store happening.

Er dette noe du kjenner igjen?

Vel, da har du gått glipp av verdens beste julebord! Et julebord som vil sette alt annet i skyggen. Ja, langt utenfor skyggen også, tør jeg påstå!

Årets julebord har nemlig funnet sted denne helga! I et lokale i Blystadlia. Stempeljulebord!

40 damer samlet. Ja. Stemmer! Ikke et eneste mannebein i lokalet! Bare damer. Og Fiskarskofferter i hopetall. Og esker. Og bagger. Og papir og blekk og stempler og stæsj. I haugevis. Og alkohol. Rødt og gult og grønt og lilla og blått alkoholblekk i bittesmå flasker. Ingen paljetter og stilletter og kjoler. Bare behagelige arbeidsklær og gode sitteputer. For på stempeljulebord er det lite dansing, men desto mer sitting. Men ikke kjedesitting. Langt derifra! Her kons'es det intens. Det bobler rundt bordene. Bobler av kreativitet og latter og prat og smil! Og det til tross for at mange av damene ikke kjenner hverandre. Det betyr minimalt. På stempeljulebord prater alle med alle.

Du skjønner at du har gått glipp av noe, ja?

Idag koser jeg meg hjemme. Trøtt som et sviske, men så fornøyd med livet! Herlig påfyll av litt flate batterier, støl i lattermusklene og varm i kinna av både god prat og gode klemmer.

Her er et par glimt av den kreative boblinga:6 kommentarer

Anonym sa...

Takk for igår! Det var så koselig å treffe deg igjen, vennen!! Det er medisin for kropp og sjel, og jeg gleder meg veldig til neste gang... :)

Har ikke pakket ut så mye som en liten duppedings idag, jeg. Her går det i forberedelser og pakking til noen tunge dager vi går i møte...

Kunstverkene dine er som vanlig en fryd for øyet, og det er utrolig herlig og inspirerende å kunne sitte og følge med på "at de blir til".

Håper du får ei fin uke, uten altfor mye stress og mas... Husk å ta vare på deg selv!!

God klem

Surfine sa...

Guuuuurimeeeegg!!! Så nydelige kort du har laget! Hørtes ut som et suuuupert julebord! skulle gjerne vært der, men var på Gode Minner treff i Tønsberg og hadde kurs istede, men det var kos det også altså;o)

Og ja....du! Vi må bare få ut fingeren å avtale en dag for kreering sammen! Definitivt!

Vibeche Bergqvist Ellingsen sa...

Høres ut som du har storkost deg på ÅRETS julebord ;)Skulle så gjerne vært der :)
Nydelige kort du har laget, favoritten er det nederste men snøkrystallen, så herlige farger :)

Kos deg videre og nyt livet :)
Klem

Anonym sa...

Høres ut som om du har hatt det topp på julebordet! Og for noen nydelige kort du har laget. Den kirka, er det et stempel??

Kos deg med å kreere!!!
Klem

Ellen sa...

Ja ikke sant at det var verden beste julebord. Rusa på alkoholblekk, embossingpulver og distress :) Helt topp!! Kjempekoselig å treffe i deg IRL Åshild :) Du er en kjempeinspirasjon. Begge kortene du har lagt ut her er smashing på hver sin måte.

Solli sa...

Åååå......sånn skulle alle julebord ha "vøli"......

Det hadde vært stas det ! Tenk på forskjellen da - til den ene går en med forventning, glede og spenning....og til det adre, vel
ja....det kjenner vi jo alle til.

JEG vil OGSÅ på stempeljulebord !!!!

Skulle så gjerne gitt deg en juleklem på forskudd....den får heller komme her...
KLEM

fra Solli