fredag, juli 13, 2007

Kort på oppdrag

I går fikk jeg et spennende oppdrag! Å lage fire kort til fire helt forskjellige damer - som jeg ikke aner hvem er. Men jeg fikk noen stikkord om personligheten til den enkelte, samt noen hint om farger. Resten var helt opp til meg. Både spennende og skummelt, dette!

Spennende fordi jeg da kan gjøre meg mine tanker om denne personen, ut fra den informasjonen jeg sitter på - og selvfølgelig ut fra hun jeg fikk oppdraget fra. Kortet skal jo være fra henne, så det må på en eller annen måte speile både avsender og mottaker. Men, dæh, så skummelt også! Tenk om jeg bommer heeelt i forhold til hva hun kanskje har forestilt seg? Og med en gang jeg begynner å gruble og grue, så kommer teitetankene også: "nei, dette blir iallfall ikke bra nok... dette syns hun sikkert er teit... æsj, det blir sikkert for søtt... nei, det blir sikkert for artsy... nei, dette klarer jeg ikke! Hun kommer til å bli skuffa over meg..."

Dumme greier!

Nå klarte jeg heldigvis å stoppe alle disse teitegreiene før de satte seg for hardt fast og kneblet meg helt. Klarte å tenke at det ikke er verdens undergang om hun ikke liker det jeg har laget... det betyr ikke at hun ikke liker meg. Jepp, noe om å skille sak og person... ;)

Og så begynte jeg å kose meg! Jeg bestemte meg for å grise litt med alkoholblekk igjen, for det er det år og dag siden sist jeg gjorde! Og jeg laget 4 forskjellige bakgrunnsark - i henhold til de ulike damenes farger.

Høstfarger:
I gammel vane, satte jeg igang med et 15 x 15-kort. I høstfarger. Ett av stikkordene jeg fikk ang. hun som skal få dette, var at hun hadde et nydelig smil. Så derfor dette stempelet.
Så var det ei av damene som likte blått og grått... vanskelige farger. Vanskelig å lage noe som ikke blir dystert. Men, ett av stikkordene om henne var ro. Så da var det ok med noe som ikke ropte for høyt i fargene. Jeg laget en liten bok til henne, med permer av coastere.Det tredje kortet skulle gå i lilla- og blå-toner, og jeg fikk til en helt utrolig flott alkoholblekkbakgrunn! Den ble helt nydelig i fargene, og for å få dette frem mest mulig på kortet, så valgte jeg å lage et rundt kort, hvor det stemplede motivet henger på en egen tag/runding og hovedsirkelen er så godt som uten pynt. På den måten kommer fargene og spillet godt frem. Stikkordet her var vakker og omsorg. Da passet dette stempelet godt, syns jeg.Det siste kortet skal gis til ei dame med mye liv, fantasi og guts. Og jeg grublet lenge... Helt til jeg bestemte meg for å bruke bildeserien min. Det er kanskje litt rart å bruke bilder av meg selv på et kort til ei jeg aldri har møtt, men samtidig er det like rart å bruke stempler av personer ingen vet hvem er... så skit au! Bildene passet så godt til det jeg ville ha som tema på kortet! Det skulle være i varme og klare farger. Formatet ble ikke det mest praktiske i verden... *fnis* Det er stooort. 30 cm. langt... Men, det funker vel oppi en A4-konvolutt, håper jeg :)
Da gjenstår det bare å overlevere kortene, og håpe på at oppdragsgiveren er fornøyd... :)

Ha en fin fredagskveld!

7 kommentarer

Aud sa...

Oj, oj, oj - dettan va' bærre lækkert!!!

Hvis ikke oppdragsgiveren blir fornøyd med dette, så skjønner ikke jeg hva som forventes - alt var bare helt fantastisk flott og herlig! :o)

Ha ei strålende helg!
{stor klem}

Anonym sa...

Dååååååååååååååååån!!!!
Fytterakker'n - disse kortene var vanvittig flotte, Åshild!!!
Og nå fikk jeg skikkelig lyst til å ta fram alkoholblekket mitt igjen, men jeg må vente til neste ukes ferietur er over...
Hver gang jeg leker meg med alkoholblekk, tenker jeg tilbake på første gangen jeg traff deg hos Gunhild...
Da lærte jeg å "grise" med alkoholblekk av "selveste Åshild Ruud"... *knis*. Det var kjempegøy!!
Jeg har gått glipp av så mye i bloggen din de siste dagene. Det straffer seg å ha ferie.... (og ikke bærbar pc...). Kortene er som vanlig nyyyydelige kunstverk og med detaljer som gjør dem "såååå Åshild"!!
Tusen, tusen takk for det nydelige "rett-i-hjertet-kortet" som lå og ventet på meg da jeg kom hjem i går....! Det varmet skikkelig! Du har et stoooort hjerte, vennen... *klem*

Gleder meg til å titte innom igjen om en ukes tid....

Håper du får gode dager med massevis av sol!

God klem

Anonym sa...

Aldeles NYDELIGE kort Åshild. Det kan da aldri bli annet enn tilfreds og lykkelige oppdragsgiver og mottagere av disse.
Ønsker deg en riktig GOD SOMMER. Nyt ferien og kos deg skikkelig.

Tonje sa...

Hallå damen! Praktfulle Åshild kort i nydelige farger. Fikk jo abstinenser på alkholen (blekket) jeg også nå, men akk...vanskelig å gå i Dyrehagen å lage alkoholblekk-bakgrunner samtidig.

Men senere...
Ønsker deg en fortsatt flott sommer!

Lene S sa...

WOW!!!!!!!!!!!!!! Dette var rålekkert Åshild!

Håper alt er bra!

Klem :o)

Anonym sa...

Åssen kan man ikke like de fantastiske kortene dine?! :)
Jeg koser meg alltid når jeg er i bloggen din, og går alltid inn på arbeidsrommet med friskt mot!
Tusen takk for at du deler med oss, Åshild.

Klem Linn

Anonym sa...

Underbart vackert!! Iden kommer jag ta till mina döttrars canavas tavlor!

Härlig design som alltid!!

//Marja