fredag, oktober 05, 2007

Art Journal - Ett er nødvendig
Ett er nødvendig –

Å ta bolig i seg selv
Gå inn i mørket
og pusse sotet av lampen.

Slik at mennesker på veiene
kan skimte lys
i dine bebodde øyne.

Hans Børli

De siste dagene har jeg flere ganger tatt meg i å tenke: ”Nå er det på tide at du begynner å gjøre noe fornuftig, Åshild!”. Jeg har brukt store deler av dagene til å tenke, skrive og lage bilder. Joda, jeg styrer og ordner med litt av hvert innimellom, men mesteparten av tiden min bruker jeg kreativt. Og jeg føler meg utrolig egoistisk. Og lite ’flink’. Å bruke tiden til å gå turer, til å tenke på meg selv og mitt, til å sitte ved hobbypulten – jeg sliter virkelig med å anerkjenne det som viktig. På samme måte som det er så greit å si at datadelen av bladjobbingen er jobb, mens den mer kreative delen er hobby og kos. Jobb er jobb og kos er kos, liksom. Men, jeg er så heldig at jeg faktisk har en kreativ jobb, der også den kreative og skapende delen av meg er en del av jobben. Uten å bruke tid på å skape, bli inspirert, utfordre meg selv, leke og eksperimentere, så går brønnen tørr. Jeg trenger dette jevnlige påfyllet.

Og av og til er det viktig å bruke tid nettopp på seg selv. Pusse sotet av lampen, som Hans Børli sier så godt. Av og til trenger jeg tid til ettertanke. Jeg trenger tid til å skape – bare fordi jeg har lyst og behov, og ikke fordi det er jobb. Jeg trenger tid til å skrive, reflektere og bruke hodet på andre ting enn jobbrelaterte temaer. Sånn kan jeg få påfyll. Sånn kan jeg vokse og utvikle meg.

Dagens ’prompt’ og ’note to self’ blir derfor: Det jeg gjør nå, er nødvendig. Og nyttig. Og godt. Og minst like viktig som ’jobb’. Bort med dårlig samvittighet. Jeg vil heller være glad for at jeg har muligheten til å ta slike påfyllpauser innimellom. Jeg vil at lyset mitt skal kunne skimtes i øynene mine.

Nå reiser jeg på tur og kommer ikke hjem før tirsdag kveld. Jeg gleder meg virkelig! Ønsker dere alle en GOD helg! Takk for at dere er innom i bloggen min – det betyr mye for meg.

(Red. anm.: Dessverre ble det ikke noe av gode Hamardager denne helga, men vi får det til neste helg, vi! Gleder meg, Kirsten!)

The last couple of days I’ve had a thought that keeps popping up in my head: “It’s really time to do some real work, Åshild!”. I’ve used most of the days thinking, writing and making art. I do have some moments when I actually is doing some ‘work’ too, but most of the time I’m spending beeing creative. And it feels so selfish. I’m really having problems accepting my creative work as real work. As important work. But, I’m lucky to actually have a creative job, and I need to create, need to challenge myself and play – if not, I know the well will dry out.

Today’s prompt and note to self is: Me using so much time on beeing creative these days, is important. And essential. And good. Let the bad conscience fly with the wind. I’d rather be happy for having the opportunity to take these creative moments. I need them – and I want to enjoy them!

Tomorrow I’m heading off for a weekend trip, and wan’t be back till Tuesday. Wish you all a creative and nice weekend! Thanks for visiting my blog – it means a lot to me.

(The weekend trip is canceled. But, I'm taking the trip next weekend instead....)

5 kommentarer

Brahdelt sa...

My family had that problem - accepting my creative work as real work, and they treated my clothes shop with clothes and accessories made by myself as a whim. Well... Maybe I should have made them create something, so they could understand. *^v^*
I always admire the warm colours of your pages, beautiful! ^^

Evy-Kristin sa...

Åh - du skriver tekster som berører hjertet, igjen og igjen...
Ha ei riktig god hælg!
*høst-kjølig-klæm-fra-nord*

Anonym sa...

Hei Åshild!
Nå har jeg tatt en rundtur i bloggen din, å nå tenker jeg: "her vil jeg komme tilbake igjen senere å se!"
Det er utrolig mye fint, vakkert og spesielt her, og den art journalen du har laget er meget flott! Den ga meg en rar følelse i magen... hm....
Vi ses!

Dymphie sa...

Wonderful pages. Love your work!

keinname sa...

I'm impressed, Aashild...You are really such an artist...Love your ideas! They are so individual...and I think, they show us your soul...