torsdag, juli 24, 2008

Kjøkken, kjøkken og atter kjøkken

Naive Åshild har fått seg en aldri så liten aha-opplevelse... Det er nemlig ikke sant at man får nytt kjøkken ved å kjøpe ny innredning. Eller, litt sant, så, men ikke helt. Ikke bare. For før man kan sette inn den nye innredningen er det et par småting som må gjøres. Har jeg skjønt nå.

Vi trodde vi kunne klare oss med å legge nytt gulv, og kanskje tapetsere én av veggene, mest sånn for moro. Men så enkelt er det visst ikke. For det første så har det vært skikkelig krigstilstander i heimen. Det har vært meg og OP mot kjøkkenbataljonen. Og den er jommen ikke til å spøke med! Blytung, bunnsolid og utroooolig motstansdyktig! For å i det hele tatt ha sjangs til å beseire monsteret, har vi måttet gå løs med både motorsag, hammer, slegge og brekkjern. Og en haug med ord som ikke er i kategorien 'pene'. Og svette. Ja, til og med blod. OP har vannblemmer mellom alle fingrene, og jeg har knoker som en ekte knokepoker.

Så, nå er innredning i en stabel på verandaen. Det eneste som står igjen, er selve vasken. Den venter vi med så lenge vi kan. Laminatgulvet er fjernet, takplatene smalt veggimellom og er smadret alle som én. Alle de utrooolig praktiske flisene er knust i femten millioner biter, lister er tatt nett, gammel tapet revet bort. Og vi har til og med ryddet skikkelig opp!

Nå blir det noen dagers pause. Og det er jommen helt greit. Så får vi gyve løs med nytt, friskt mot når den tid kommer. Her er en bildeserie av prosessen så langt. Og, det ser ut som det er bare OP som jobber, siden det bare er han som er på bildene, men her svetter vi begge to, asså. Bare så det er sagt.


Ha en fin helg :) Jeg skal vestover for å feire dagen min. 35 er definitivt mindre stas enn 34. Mye nærmere 40... Men, det er sant som de sier - alternativet er dårligere... Hipp hipp, folkens :)

Dyp konsentrasjon for å få motorsaga til å funke.
Funker!
Masse jobb bare det å tømme skapene... Her er skapdørene fjernet og skapet er klar til krig.
All laminaten er bortevekk, og dette er forhåpentligvis siste bilde av et kjøkken med kjøleskapet midt utpå gulvet. Stønn, så upraktisk løsning....!
Noen tapetprøver. Trolig blir det den nederste.
Ojj, vips (hah, særlig vips....!) så er skapene borte!
Flisene våre, ennå hele og pene. Det gikk over, etter en brutal kamp.
Det innebygde hjørneskapet var virkelig en utfordring. Men nå er det borte vekk! Hiiihaa!
Tapen på veggene er også borte.
Og takplatene. Vi trodde det skulle gå an å fjerne bare noen, men det var ikke sjangs i havet å løsne én uten å ødelegge den neste... Så vi endte opp med å røske ned hele skiten!

3 kommentarer

Karin sa...

Åshild... du ved jo godt at det skal være skidt før det kan blive godt ;-)Bare vent... om eet par måneder ar alting glemt og I har et lækkert køkken :-) lækkert tapet forresten!

Maya sa...

Åhuuuj! Akkurat det der vet jeg masse om!! Isj for noe dritt :/

Men guri så godt det er å sette seg ned på sitt nye kjøkken (når det blir ferdig ;) )med ett glass vin,telys og bare nyyyyyyyte forandringen!!

Kos deg på tur og 35 er en super alder! :)
Grattis med dagen,Åshild *klem*

Mange klemmer fra Maya

Anonym sa...

Usj..Mye jobb her, ja...! :)