torsdag, desember 08, 2011

8. desember - "Min indre demon"


Dagens kunstner er min nye favoritt! Hun har de kuleste bilder - og med herlige titler også! Et besøk i galleriet hennes får det til å krible i fingrene mine! Og jepp, jeg har definitivt latt meg inspirere. Likte så godt den enkle tittelen "- min indre demon kommer ut -", og vips så kom jommen min susende ut også! Og ikke nok med det, jeg laget en variant til deg også, sånn i tilfelle du vil slippe fri din også *ler* Bildet over ble jo veldig MIN demon... Du får ta deg av Skriket... (Bildet under teksten her.)

Men, ok, så var det mye humor i det å lage disse bildene, men det med å la våre indre demoner få slippe ut, er blodig alvor og utrolig viktig. Jung snakker om skyggesidene våre. Vi kan godt kalle dem demoner... sider ved oss selv som vi strever vettet av oss for å skjule for andre... For vi er jo bare snille og greie og pene og hjelpsomme og flinke og hyggelige og veloppdragne og beherskede og rolige og lydige og beskjedne og alt det der, sant? Sånne smilesider :) Jommen ikke rart de indre demonene kommer fresende ut med et hyl og djevelhorn! Tenk å være innestengt bak alle de ulike tvangstrøyene jeg nevnte i forrige setning... 

Jeg har brukt ca 30 år av livet mitt på å tro at livet er enten eller. Enten så er jeg flink - eller så er jeg dum. Enten er jeg snill - eller så er jeg slem. Enten er jeg pen - eller så er jeg stygg. Enten er jeg hyggelig - eller så er jeg uhyggelig. Enten er jeg rolig - eller så er jeg alt for bråkete. Det tok meg flere år med intense og ganske krevende møter med meg selv for å innse at det kunne være en ørliten mulighet for at jeg kanskje også hadde et snev av skygger i meg. Eller demoner... Og når jeg begynte å kjenne etter, så stakk de for pokker hodet frem rett som det var og skremte vettet av meg! Men, du vet, har du stått ansikt til ansikt med det samme skremmende trynet flere ganger, så begynner ansiktet plutselig å nyansere seg litt... bli mindre skremmende...  
Dumme Åshild er bare dum fordi hun våget å gjøre noe som hun ikke var helt sikker på om hun mestret. 
 Stygge Åshild ble ganske så pen når hun våget å smile til seg selv - og av seg selv.
Uhyggelige Åshild måtte bare være litt ekstra tøffas for å ikke la seg tråkke på.
Og den bråkete Åshild ville bare bli sett og hørt. Og elsket. 

Så, ikke enten eller, men både og. Kom bare ut, min indre demon!

...

Dagens sang får derfor bli Alanis Morisette med "I'm a bitch, I'm a lover" :)


...

Dagens filmtips handler også litt om indre demoner, tror jeg... Den handler i alle fall om å møte både indre og ytre demoner. Jeg ønsker meg denne filmen til jul :) 


Oscar-vinner for beste film, beste regi og originalmanus, og med både Oscar, Golden Globe og Bafta til Colin Firth for beste mannlige hovedrolle. Sann, rørende og humoristisk. En film om den britiske tronarvingen Albert og hemmeligheten rundt hans stamming.

Albert (Colin Firth), som går under navnet Bertie innad i familien, lider av alvorlig stamming , samtidig stiller det britiske kongehuset spørsmål om hans evner som tronarving. Hans språklige problemer holdes hemmelig for allmenheten, men avsløres når han en dag må holde sin første offentlige tale.

Når den eldste broren i 1936 frasier seg tronen etter at deres far dør, sier Bertie motvillig ja til å tiltre som konge i det britiske riket. Han tar navnet Kong Georg VI. Samtidig har han truffet talepedagogen Lionel Louge (Geoffrey Rush), som med sine utradisjonelle metoder forsøke å finne løsningen på kongens stamming.

England står foran en ny verdenskrig, og det hele når sitt klimaks når den nye kongen må gi sin livs tale - for å bygge opp styrke og mot i nasjonen.

...1 kommentar

Marit sa...

Tusen takk Åshild....Det med enten eller kjenner jeg igjen...Enten velykket eller fiasko....Jeg trengte den etter eksamen på onsdag...som kjentes som fiasko fordi det ikke ble en suksess, (men som sannsynligvis ble midt i mellom en plass...)Humøret mitt ble med en gang bedre etter å ha lest kaldergaven din...for det du skriver er en gave du gir meg. Bare så du vet det. igjen..tusen takk.