mandag, august 21, 2006

Må bare si...

... at jeg har hatt en god dag idag! Mye takket være en sterk samtaletime. En time til bearbeiding, til tårer, til sårbarhet og nærhet.

Der stien tar slutt
må du virkelig videre.
Skyve
grenene til side og
gå ut mot verden.

Stein Mehren

Jeg blir både forundret - og litt skremt - over hvor "lett" jeg klarer å komme inn i normale dager igjen. Hadde liksom en forestilling om at lørdagens traumatiske timer skulle sitte i kropp og sinn lenge. Så sterke inntrykk og opplevelser kan jeg vel ikke klare å legge bort allerede nå? Men jo, jeg klarer å få jobbet litt. Spiser middag på verandaen. Bretter klær. Gleder meg til studier. Har nedtelling til helgens hyttetur. I det hele tatt - hadde jeg ikke vært hovedperson i helgens hendelser, ville jeg neppe trodd det hadde skjedd i det hele tatt... Det at hverdagsmodus er koplet så greit inn allerede nå, skremmer meg litt.

Men samtidig kjenner jeg at jeg må 'arresterer' meg selv litt. Hvorfor i all verden skal jeg føle at dette er feil? Burde jeg ikke bare være glad for at jeg klarer å stå på begge beina, ja, til og med klarer å rette blikket mot det som ligger foran? Ja, helgen var pyton, og hendelsen vil bli liggende som en del av meg og mitt for alltid. Og jeg ønsker ikke å legge lokk på det. Jeg vil bare avslutte den, eller 'lukke sirkelen' som det heter på gestaltspråket.

Så kanskje det er sant det Nelson Mandela sier, at det er styrken vår som skremmer oss, ikke svakheten.

6 kommentarer

banglamarie sa...

Du er sterk Åshild. Sterk på mange måter! Godt å kunne kjenne seg sterk uten å bli skremt av den. Tror Nelson Mandela har litt rett i det han sier at det er styrken som skremmer oss, ikke svakheten. Godt å lese at du har hatt en god dag, og en god samtaletime.
*ønsker deg gode dager*

Klem fra meg :)

Unknown sa...

Så fint at du har det bedre nå.
Jeg tror også det er mye sannhet i de ordene til Nelson Mandela.

Men på en eller annen måte tror jeg også kroppen har et forsvar som de kobler inn når vi har det vondt. Enten det gjelder fysisk eller psykisk smerte.

Uansett så håper jeg dagene blir bedre og bedre. Kos deg på hytteturen til helgen, og på skolebenken etterhvert.
Misunner deg litt at du setter deg på skolebenken, skulle gjerne gjort det samme selv...

Ha en fin dag, Åshild

- klem fra Synnøve

Anonym sa...

Bare en stor klem for å ønske deg fortsatt fine dager. Mye sant i det Mandela har sagt. Kos deg på hytteturen og nyt studiene.. Jeg har også studieplaner, spennende å se om jeg kommer i gang snart...

Anonym sa...

Definitivt mye sant i det Mandela har sagt!! Ønsker deg mange gode dager fremover. Kos deg masse på hyttetur og nyt studiene når de drar igang! Klem!

Vibeche Bergqvist Ellingsen sa...

Kjekt å høre at det går bedre med deg, ønsker deg mange fine og gode dager fremover.
Lykke til på skolebenken :) Det blir kjekt det ;)

Klem

gudrun sa...

Tenker masse på deg, Åshild.
Det du har gått igjennom er tøft, men du er en utrolig sterk kvinne.
Grip tak i styrken din, og gå videre, foran ligger det alltid håp.
KLEM