onsdag, desember 31, 2008

Bompibjørnene - The Gummi Bears


I just had to refresh my memory and listen to the songs of the Gummi Bears :) And it made me smile! So, for no other reasons - here are some links for you to enjoy:Og hele den engelske versjonen (the English version)


...
Og for deg som vil mimre litt mer... :)
Bompibjørnene utspiller seg i middelalderskongeriket Dunwyn, og sentralt i handlingen står en familie på seks, senere sju, bompibjørner. De er fargerike menneskelignende vesener, som bor under jorden. Ved å drikke bompibærsaft får de en utrolig evne til å sprette, noe de får bruk for, siden Dunwyn stadig trues av onde makter. Bompibærsaften lages av bompibærene bompibjørnene plukker oppe på overflaten. Bompibærene er som oftes røde når de er modne, men kan også ha en svak nyanse av lilla. Som umodne er de grønne, og bompibærsblomsten er hvit. En bompibjørn som drikker av saften får krefter til å gjøre selv de vanskeligste oppgaver, som for eksempel å hoppe til månen.

Marvin (Zummi Gummi) - Marvin er lilla av farge, og gruppens eldste. Han besitter magiske evner, men har problemer med at han ofte baker snakklengs.
Gulli (Sunni Gummi) - Gul, energisk tenåringsjente, med en sterk romantisk side. Prøver stadig vekk å gjøre opprør mot de andre.
Tumle (Cubbi Gummi) - Den yngste i gruppen, med rosa pels og store drømmer om å en dag blir ridder.
Gruffi (Gruffi Gummi) - Bjørnenes brunhårede leder. Gruffi er en uforbederlig perfeksjonist.
Gumle (Tummi Gummi) - Den blå gumle er gruppens gledesspreder, men dessverre svak for alt spiselig.
Mimmi (Grammi Bumbi) - Familiens oransje overhode, som lager bompibærsaften og står for det praktiske.
Gusto (Gusto Gummi) - Den kunstneriske blågrå fetteren som flytter inn til bjørnene i sesong to.

Kevin
(Cavin) - Menneskegutt og pasje på slottet. I motsetning til de fleste andre menneskene tror han bompibjørnene er mer en bare eventyrfigurer, og blir deres venn.
Prinsesse Calla (Princess Calla) - Den unge datteren til kong Gregor av Dunwyn. Jevngammel med Kevin, som er småforelsket i henne.
Hertug Piggtorn (Duke Igthorn) - Seriens store antagonist. Legger stadig nye planer for å ta over makten over kongeriket. På tross av at han har en avsindig mengde grymlinger på sin side, mislykkes han gang på gang - mer takket være bompibjørnene enn kongens soldater.
Toadie (Toadie) - Hertugens oppasser, som alltid får skylden når noe går galt. Til forskjell fra de andre grymlingene er han veldig liten.
Kong Gregor (King Gregor) - Prinsessens far. Rettferdig hersker av Dunwin.
Ridder Skramle (Sir Tuxford) - Kongens fremste ridder, som Kevin er pasje for.
(Sakset fra Wikipedia)
...
Jeg tror jeg trenger noen røde bær....
Og PS:
Merk deg hvilke farge jeg har på bumpidressen min... say no more...

2 kommentarer

Lena Katrine sa...

Hva kommer denne uvanlige interessen til Bompibjørnene fra da, Åshild?? ;o)
Spiller egentlig ingen rolle - You make me smile!

Ha en super nyttårsfeiring, vennen, og et riktig godt nytt år!

Bompiklem fra meg til deg!

Lise ♥ Hverdagsglimt og Kreativiteter sa...

Ååh *mimre mimre*

:-D