torsdag, april 22, 2010

"Sorgen og Gleden" - "Grief and Joy"


"She walked
- hand in hand with them both...."

Dette er en av disse dagene hvor salmetittelen "Sorgen og gleden de vandrer til hope" virkelig føles sann. Lillesøster føder i dette øyeblikket sitt første barn og jeg gleder meg så til å få møte lille Ida. Solen skinner fra skyfri himmel og jeg kan ikke annet enn å smile - mens jeg venter på "Hun er født!"-meldingen...

Og samtidig - hånd i hånd med gleden - rusler sorgen stille med. For det er tøft å møte et nyfødt lite mirakel - hånd i hånd med sorgen over å ikke få oppleve det samme. Jeg skulle ønske jeg bare kjente glede, men aksepterer at dette er en av de dagene hvor jeg må gå hånd i hånd med dem begge - sorgen og gleden.  

This is one of those days where Joy and Grief walk side by side - or hand in hand. There is a Norwegian psalm named "Sorgen og gleden de vandrer til hope" (Grief and Joy walk side by side). My little sister is at this moment giving birth to her firstborn child and I'm longing for the first meeting with beautiful little Ida. I'm filled with joye, and love the fact that I'm soon to become Aunt Åshild. The sun is shining from a blue sky and I just have to smile. And wait for the "She's born!"-message...

And still, hand in hand with the joy, is my grief. It's hard to face the beauty of a newborn miracle with a deep and strong longing for a child of my own.
This is one of those days when I'm doing my best to walk along, hand in hand with both of them...


14 kommentarer

Marit sa...

Sender deg en stor {klem} på denne dagen, Åshild. Jeg forstår så godt hvordan det er å glede seg over noe godt som hender andre, mens man allikevel kjenner på sorgen over å ikke kunne oppleve det samme selv. Takk for at du deler, både tankene, følelsene og de nydelige bildene du lager.

Klem,
Marit

Iren sa...

Takk for at du deler dine tanker Åshild! For et vakkert bilde du har laget som beskriver mer en tusen ord.

Du er i mine tanker.

Klem

banglamarie sa...

Nydelig bilde som beskriver teksten din godt! Du er helt rå til å bruke ord og bilder. Jeg skjønner godt at sorgen følger med på en slik dag. Stor klem til deg!! -og gratulerer som tante :)

hanne sa...

Du treffer meg midt i hjertet med bildet ditt - og det du skriver.
Klem.

Unknown sa...

Det sterke budskapet ditt er nydelig formidlet! Gratulerer som tante!

Else Irene sa...

For et nydelig bilde du har laget, vennen! Sender deg mange gode og varme klemmer, jeg tenker på deg vet du *klem*

Trine Pedersen sa...

Nydelig bilde. Så godt å se at du maler igjen, har savnet å se bildene dine. De er så vakre og stemningsfulle. :)

Klem, Trine :)

Berit sa...

En diger klem sendes herved ned til deg! En styrkeklem!! Det er ikke alltid like enkelt å vise gleden når sorgen står i skyggen.
Dette bildet ditt - det viser meg iallefall at sorg og glede går hånd i hånd, det ene øyblikk det ene,det andre øyeblikk det andre.
Og noen ganger begge deler på en gang! Jotakk.. jeg vet - på min måte.

Ønsker deg en fin dag/kveld!
KLEM

❤ Kaia sa...

Skjønner godt at du føler som du gjør, men for en fantastisk måte å vise det på. Både gleden, og sorgen, og det du skriver kjenner jeg veldig på. Gratulerer tante, og tenk for en fantastisk og unik tante du blir, fargerik og kreativ. (Et lite råd, gi ho fargeblyanter så snart ho kan holde de i hånda, da blir ho glad i å tegne, det gjorde nemmelig snuppa mi.
Stor klem fra Kaia

Lena Katrine sa...

Vil bare gi deg en god klem, slik at du vet at jeg tenker på deg, vennen!

Nydelig, rørende bilde du har malt, og sammen med ordene dine, kom tårene i øyekroken - sterkt!

Husk bare en ting, vennen: Vi er alle bærere av urkraften - du er sterkere enn du tror, og mest når du tror det minst...

Go'klem fra meg til deg :)

Tonje sa...

Så vakkert bilde, og så såre ord. Jeg kjenner til den dobbeltheten, både det såre og det gode blir så ekstra sterkt når man står ovenfor et nyfødt lite menneske. Tomheten blir tommere mens noe annet blir fyllt opp samtidig. Så godt at du, tross alt klarer å glede deg. Det er ikke alle som klarer det Åshild.
Og så fint at du setter ord og penselstrøk på hva så utrolig mange kvinner føler.
Jeg undres stadig over hvor mye vi mennesker skal oppleve, hvor mye vi skal erfare. Gjør du det også noen ganger?

Jeanette sa...

Vakkert vakkert bilde, og vakre ord. Gratulerer som tante :). En klem til deg, fra meg. God helg!

Kirsten Aune sa...

Vil bare du skal vite at jeg tenker på deg, vennen... *klemmer*
Dette ble utrolig sterkt, og jeg tusler stille ut igjen, med klump i halsen og tårer i øya...
Det er bare du som kan kreere noe så vakkert i en slik situasjon...
Du vet hvor du finner meg, hvis du trenger en prat... Glad i deg, vennen... <3
Varme klemmer fra meg

Margrethe sa...

Så vakkert at tårene triller nedover kinnet på en nybakt hormonell mamma=) Ida er så heldig som får deg til tanke, du vakre vakre menneske=) Glad i deg=)