fredag, januar 14, 2011

Pippi Power Prosjekt 1a - Din indre kraft


Da, kjære Pippi-venner, da er vi i gang! 

Dette har jeg gledet meg til!
Og dette har jeg gruet meg til.
(- og dette gruer jeg meg fortsatt litt til... så nå er det sagt også.)


Men *tamdadadaaaam* 

Pippi Power Prosjekt 2011 er med dette i gang!

Det første temaet i boka er om din indre kraft, eller det forfatteren kaller Pippi Power. Det fine med denne kraften er at det ikke noe nytt vi skal skape eller skaffe oss. Vi skal bare lete det frem. Kraften ligger i oss - av og til grådig godt kamuflert, andre ganger bølger den gjennom kroppen vår og gir oss krefter og glød vi ikke helt skjønner hvor kom fra. For Pippi-kraften er morsomme greier! Den har en tendens til å vippe oss helt av pinnen, eller blåse fletta av oss eller dukke opp når vi minst venter det. Pippi-kraften er en luring som jeg er skråsikker på at det blir skikkelig moro å bli bedre kjent med gjennom disse ukene! 

Tenk deg en bil. Og ikke en hvilken som helst bil, selvfølgelig! Vi er da på Pippijakt! Bilen må være morsom - kanskje turkis med røde prikker (slik som min drømmebil ser ut *ler*), eller knallgul? Uansett - tillat deg selv å lage noen morsomme bilbilder i hodet akkurat nå. Hvordan vil din Pippibil se ut? 


Så tilbake til teksten her...

Denne bilen trenger drivstoff for å gå, og det har de fleste av oss skjønt, for vi putter på med litt mat og drikke, noen timer søvn, ja, noen dype magadrag innimellom også. Sånne ting som vi vet er viktig for å kunne fungere i hverdagen. Men en skikkelig Pippibil må selvfølgelig ha det beste av det beste, sant? Vi snakker om turbo og en haug med hestekrefter! Og det er denne turboen vi skal bli kjent med disse ukene. Turboen som gliser og gløder og gir uante krefter når vi trenger det. 

Ok, jeg kommer tilbake til dette senere, og i tillegg står det masse klokt om dette med indre kraft i boken. Les, noter, still spørsmål og la assosiasjonene flyte fritt. Vet du, egentlig oppfordrer jeg deg til å lage din egen Pippi-bok! En bok hvor du skriver og skribler og tegner og maler - oppned, bakfram og speilvent om du vil! I ekte Pippi-ånd :) 

Så til dagens lille utfordring. Jeg har nemlig en oppgave til deg som jeg håper kan være med på å manifestere alvoret i dette. For ja, det blir mye lek og moro, men det betyr ikke at vi ikke skal ta dette på alvor. 

Oppgave: 
Lag et Pippibilde hvor du legger inn ditt eget ansikt. Tegn enten bildet selv eller bruk den tegnede varianten min som du finner under her. Mal, lag collage, tegn - gjør det som funker for deg. Men fyll bildet med glade Pippifarger! Skriv gjerne litt tekst på bildet også – i form av en affirmasjon eller to. (Mitt bilde kommer i løpet av kvelden....)

Ta så bilde av bildet ditt, gjerne med mobilen din også – og legg bildet inn som skjermbilde på både PC og telefon. Da vil du få hjelp til å huske på at du er full av styrke og kraft!Jeg har laget tre ulike bildefiler: 1) ferdig montert tegning - bytt bare ut mitt ansikt med ditt eget. 2) Plasser hodet selv... 3) Ferdig fargelagt variant... Velg selv hvem av dem du vil bruke - om du ikke tegner det helt selv, da? Jeg oppfordrer deg til det siste, selvfølgelig... :) 

Vil du ha bildene som PDF-filer, send meg en mail, så sender jeg dem over til deg. 

Sånn - da håper jeg du fortsatt henger med? Har du lyst til å dele pippibildet ditt med oss andre, linker du bare i kommentarfeltet. Ha en fin-fin fredda'! 

...


Og her er mitt bidrag til dagens utfordring. Slett ikke noe mesterverk, men moro læll :) 

Det er ikke så ofte jeg føler jeg har behov for å løfte hester, egentlig... Dessuten er jeg skikkelig dårlig på å tegne hester *ler* Men det jeg til gjengjeld ofte har behov for, er å være sterk nok til å løfte meg selv. Med Pippi Power er ingenting umulig! Og jommen ser jeg nå at Lilla Gubban har sneket seg inn i baksetet! 

Teksten min er:
"Utrolige ting kan skje om begeistring blir brukt som drivkraft."

(Og beklager elendig bildekvalitet... Skal ta nye i dagslys i morra.)

2 kommentarer

-Aina- sa...

Denne pippiutfordringen virker spennde, men rekker nok ikke å være med her...Men skal følge med dere allsa♥

Og en herlig bil du har tatt med;)Elsker boblebil, er drømmebilen

Ønsker deg en fin helg♥

Unknown sa...

Jobber med saken!!