lørdag, desember 24, 2011

24. desember - God juuuuuuul!


Jeg tror på engler!

Ja, jeg tror på engler. Faktisk så har jeg opplevd å ha besøk av dem flere ganger – både når livet smiler og når dagene er vanskelige. De er ikke så lette å få øye på hvis du ikke vet hva du skal se etter. Men har du først fått oppleve et møte med en av disse englene, vil du ganske sikkert lettere oppdage dem senere også. Disse englene er spesielle. Og det er noe helt spesielt med øynene deres. De stråler. Hverdagsenglene mine.

En hverdagsengel
går ved din side med små, varsomme skritt
lytter, tar seg tid, ser og er tilgjengelig

En hverdagsengel
fordømmer ikke,
men viser omsorg og er nær

En hverdagsengel
har visom
den invaderer ikke
men støtter og utfordrer på samme tid
den overtar ikke rattet når du har kjørt deg fast
men legger planker under hjulene så de får feste

En hverdagsengel
har humor
og er gledesspreder og jubler når du lykkes

En hverdansengel
tåler dine tårer
og er ikke redd for å vise sine egne

En hverdagsengel
har trygg lagringsplass for betroelser
helt fri for lekkasjer

En hverdagsengel
opererer i det stille
og etterlater seg ikke merker i terrenget

men...
et tynt gullstøv observeres på grusen
når den har passert

Jeg er utrolig priviligert. Jeg har nemlig stadig besøk av dem. Ja, dem. For de er mange. Noen vet jeg at jeg har hatt besøk av i mange år, andre har nettopp vist meg øynene sine for første gang. De opererer i det stille og etterlater seg gullstøv i hjertet mitt. Disse engle-øyeblikkene setter sine spor – både i meg og i livet mitt. Og det er jeg så utrolig glad for! Tenk å være så heldig! Jeg har mennesker – hverdagsengler – som bryr seg om meg, både når jeg har det bra og når jeg ikke har det så bra. Man kan bli blank i øya av mye mindre!


Mitt bilde ble ikke akkurat en engleutgave, men Tone Flesches er bare helt hærlig! Sånne engler hilser jeg gjerne på! Jeg er skråsikker på at hun her proklamerer følgende:

"Sånn! Nå legger du bort vaskefiller og julegavepapir og kjevler og hva du nå måtte ha i hendene! Det jul, for pokker! Hører du? God juuuuuuuul!"


...

Og jeg har selvfølgelig spart den optimale julefilmen til selve julaften!
Love it! Etter hver sin strie tørn med mannfolktrøbbel rett før ferien trenger Amanda Woods (Diaz) og Iris Simpkins (Winslet) sårt til en forandring. De reiser i hver sin retning (Diaz til London og Winslet til Los Angeles) og befinner seg med ett helt alene på et fremmed sted. Men ingen av dem forblir fremmede i sine nye omgivelser særlig lenge.

Cameron Diaz og Kate Winslet er to av et stjernespekket team med Jude Law, Jack Black, Eli Wallach, Ed Burns og Rufus Sewell i "The Holiday". Filmen er manusforfatter og regissør Nancy Meyers' siste portrett om kjærlighetens uransaklige veier og den skyhøye prisen man må betale for ikke å lytte til sitt eget hjerte.

...

Så noen perler tilslutt. God jul, kjære du!
1 kommentar

HegeT sa...

Ønsker deg en kjempekoselig julefeiring sammen med alle du har kjær...

Stoooooooooooor juleklem fra
HegeT