tirsdag, desember 12, 2017

Gode ord - 12. dag i advent 2017DAG 12:
NUET & NÆRVÆR

I dag er det 12 dager til julaften.
Det er 4 dager til årets julekonsert.
Det er 10 timer igjen til butikkene stenger.
Det er 8 dager til julebordet - og 9 dager til dagenderpå...
Det er 10 dager til familien kommer på besøk.
Det er jammen ikke lenge til 2018 heller.

Desember er den mest intense ikke-her-og-nå-måneden av alle. Alt dreier seg om det som skal skje der framme, om noen timer, om noen dager, om noen uker. Her og nå har vi ikke tid til å tenke på. 

Eller? Akkurat nå - NÅ leser du disse ordene mine om at du leser ordene mine akkurat nå. Og så, etter å ha lest de neste setningene, ber jeg deg om å gjøre følgende: Lukk øynene, trekk pusten rolig inn og ut noen ganger. Stryk gjerne over den ene hånda di med rolige bevegelser. Det er HER du er akkurat nå. Kjenn at det er mer enn nok. Akkurat nå. Pust og hvile og øyeblikket. (Og resten av teksten her forsvinner ikke selv om du velger å bli sittende en stund med øynene igjen og puste... Det går helt fint.) Så, lukk øynene, kjære du. 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Nuet & nærvær. 
Du fant det, du - helt gratis, helt tilgjengelig, helt enkelt. 
Jeg håper du kan ta med deg denne opplevelsen videre inn i adventstiden, som jo egentlig handler om å vente. Ikke om å springe, gjøre og få unna. I dag gir jeg bort en vakker bok om nettopp nuet og nærvær, sammen med strikke-Pingu som vet å nyte øyeblikket.
Og vil du være med i trekningen om dagens luke, må du legge igjen noen ord enten her i bloggen, eller i innlegget på Facebook. 

4 kommentarer

Berit sa...

Viktig å puste med magen disse dagene... nesten mer viktig enn ellers... øynene lukket og lett klapping på... oh yes! Må så klar for resten. I dag må jeg noe og etterpå bare kose meg med å være i nuet! Klemmepåklem

Hanne Hanssen sa...

Så flotte ord om noe så vanskelig. :o) Det er ikke lett å ikke bli revet med. Men i går ble ølet brygget og tappes på flasker i dag. Det viktigste med jula er da i boks, så da går pusten lettere. Fint med tradisjoner uten stress. Ha en god, nærværende dag! ❤️

Eva Murray sa...

Julekonserter er det beste middelet i disse tider for å senke skuldrene, lukke øynene og tenke på hva som er viktig her i livet.

Tone K. sa...

hihi....måtte le av nedtellingen din :)
Men, som du sier...viktig å huske å puste og ta var på nuet....ekstra viktig i disse dager hvor stresset ofte tar overhånd :)