onsdag, april 05, 2006

Dagen derpå...

Det å dele gårsdagens følelser med deg som leser her, var et stort skritt for meg. Vanligvis utsetter jeg vanskelige følelser for streng sensur - overfor meg selv og ikke minst overfor andre. Jeg sensurerer bort det jeg ikke er stolt av, følelser som "avslører" meg, ydmyker meg. Følelser jeg ikke vet hvordan jeg skal takle, reaksjoner jeg ikke har gode bekjempelsesstrategier for. Vanligvis skyver jeg dem bort, 'sladder' dem. Men ikke i går. I går fikk du se en temmelig usladdet versjon av dagen min. Og jeg følte meg så sårbar. Så redd for å ikke bli møtt. Ikke bli tatt på alvor.

Idag er jeg stolt. Og litt sterkere. Og ydmyk.
Stolt fordi jeg turte vise litt mer av meg selv.
Sterkere fordi jeg vet jeg ikke er alene.
Og ydmyk fordi jeg er så heldig å ha mennesker rundt meg som bryr seg om meg. Som møter meg og tar meg på alvor.

Takk.

Vanligvis har jeg et kjent mønster for sånne "dagenderpå"-dager, etter sånne dager hvor ingenting funker og alt er trist og leit og jeg bare syns synd på meg selv. Dagenderpå pleier vanligvis å være en "nåtardudegselvsammenogtenkerpositivt"-dag. Vanligvis tenker jeg at nå er det nok sutring. Ta deg sammen. Gjør noe. Se fremover. Gå videre. Åsså gjør jeg det - tar meg sammen. Svelger bort det som er å svelge bort, stabler på beina det jeg har av trass og vilje og møter dagenderpå med stål i blikk og kjeve.

Men ikke idag. Idag har jeg bare vært. Latt tårene trille når jeg har hatt behov for det. Smilt fra øre til øre over en god mail. Tatt imot gode tanker og klemmer. Kjent på sårheten. Og på styrken. Idag har jeg bare vært. Tilstede.

Følelser er som skyer
på himmelen.
Se på dem,
godta dem,
respekter dem
og la dem seile videre.

3 kommentarer

Anonym sa...

Det er mye her i verden som er urettferdig, som man ikke skal kunne forstå, som butter og er ugreit! Det er lov å brøle, gråte, ta en pustepause. Det er både lov og fint å vise at man bryr seg og dvele litt i sorgen og de vanskelige tankene. Skulle bare mangle! Det er et tegn på styrke å tørre være både usikker og åpen! Du ER sterk! Du ER flink! Du ER ærlig! og det min venn beundrer jeg deg for!

Takk for at du deler også de dårlige dagene og de vanskelige tankene og følelsene med oss! Det vokser både du og vi som følger reisen din på - det er helt sikker!

Vil gi deg en god virtuell klem! ...og si at jeg krysser fingrene for at det skal bli deres tur snart!!

banglamarie sa...

Ønsker deg alt godt Åshild!
Det er lov å bare være! Det er lov å kjenne på følelser, gode å vonde. Jeg ønsker at det vonde blir byttet ut med glede. Jeg vet ikke hva din smerte bunner i, jeg kan bare gjette og lese mellom linjene, men jeg ønsker deg alt godt fordet! Ønsker livet skal gå din vei, deres vei!!
*klem*

T:o)ve sa...

Takk for at du deler Åshild.
Takk for at du greier å sette ord på følelsene dine, det er noe av det vanskeligste man gjør!
Takk for at du er den du er :o)

Jeg er glad du ikke 'tok deg sammen' i går, men faktisk følte på følelsene!

Lev i nuet, lev nå, det som kommer får komme etterpå ;o)

Klem!