fredag, april 28, 2006

Sangtime!

Idag er jeg stolt av meg sjøl! Og jeg gliser fra øre til øre! Jeg har hatt en skikkelig go'dag - og det er deilig :)

Jeg har sunget siden jeg kunne åpne munnen, tror jeg, og det har vært en viktig del av livet mitt. Likevel har jeg liksom aldri klart å føle meg trygg på at jeg kan synge. Joda, jeg vet jeg verken er tonedøv eller synger som ei kråke, men har jeg egentlig noe å fare med? I mange år har jeg hatt en forsiktig drøm om å ta sangtimer, men jeg har rett og slett ikke turt. Jeg har rett og slett vært livredd for å få beskjed om at jeg bør finne meg en annen hobby... livredd for å miste en del av livet mitt som gir meg så mye. Så derfor har jeg gjemt denne drømmen langt vekk... det er jo bedre å leve i lykkelig uvitenhet enn å få den harde sannheten servert i fanget...

Men av og til gjør til og med Åshild spontane ting - heldigvis. Av og til handler jeg før jeg tenker - heldigvis! Og et av disse spontane innfallene mine var å takke ja til en time hos en sangpedagog! I en alder av 32 år skulle jeg få en av mine drømmer oppfyllt! Det var iallfall det jeg tenkte når jeg fortet meg å sende en "jatakk, jeg vil"-mail før jeg rakk å tenke meg om og pingle ut... og med én gang jeg hadde trykket på send-knappen, kom angsten snikende... Hvor dust går det egentlig an å bli?? Takke ja til noe slikt, ja, til og med betale for det? Betale for at ei dame skal se på meg med litt pinlig berørt uttrykk og fortelle meg at jeg bør finne på noe annet...?

Med hjertet dunkende mot drøvelen og svetten piplende på overleppa, tuslet jeg duknakket inn til timen. Og jeg skal ikke juge - de første fem minuttene var rett og slett skremmende! Men så snudde det helt - det ble rett og slett moro! Og jeg tvilte ikke ett sekund når jeg fikk spørsmål om å ta flere timer! Idag har jeg hatt min andre time, og det var fremskritt fra sist: Denne gangen var jeg nemlig bare livredd de 2 første minuttene! :) Resten av timen smilte jeg fra øre til øre.

Og nå sitter jeg her og smiler fortsatt fra øre til øre. Ikke bare har jeg turt å gjøre noe jeg ikke trodde jeg kom til å tørre, jeg har også hatt det moro! Jeg har sunget i hele ettermiddag - og da mener jeg sunget av hjertens lyst, ikke bare smånynnet sånn som jeg vanligvis gjør. Nei, idag har jeg sunget så jeg er støl i magan! Herlig :)

5 kommentarer

banglamarie sa...

SÅ HERLIG!!!!!
Så flott at du har fått realisert en gammel drøm!!!
Lykke til med videre dangtimer. Så moro!

Anonym sa...

Jeg er så glad for at du har gjort dette, Åshild. Kjempetøft !!!
Og så gleder jeg meg til å få høre deg synge..... :)

Klem

Solli sa...

Så herlig å lese om dette Åshild.

Du vil helt sikkert få mye glede av ditt "nyoppdagede" talent.
Det bare er noe med musikk som gjør oss mennesker godt.....den evner hvertfall å røre ved noe i meg som jeg liker.

Kos deg videre med sangtimene - nyt gleden det gir deg!

Stor klem fra Solbjørg

Lene S sa...

Så utrolig gøy!! Og hurra for deg som turte å ta dette skrittet! Gla´innlegg!

:o)

Anonym sa...

Sang er virkelig fantastisk morro:o)

Kos deg med sangen, og ta vare på den jublende følelsen og følelsen av stølhet i magen som beviser at du har hatt det gøy!