onsdag, mai 17, 2006

"Dette er du jammen flink til!"

”Jeg hører hva du sier, men jeg klarer ikke tro på det.”

Det er faktisk ganske bakvendt, egentlig. Jeg som i så mange år har basert mesteparten av selvtilliten min på nettopp bekreftelser fra andre. Bygget opp bildet jeg har av meg selv på hva andre har sagt og ment om meg. Gjort ting på den riktige måten, vært som forventet av meg, tenkt det som passet best inn i bildet – mest av alt for å få den nødvendige bekreftelsen på at jeg er verdt noe.

Derfor er det ganske bakvendt nå når jeg opplever å få bekreftelser på at jeg gjør noe bra – for nå sitter jeg her og våger ikke tro på det likevel! Jeg ber om bekreftelser, men tror ikke på dem når jeg får dem... Lenge leve fornuften. Lenge leve logikken.

”Jeg hører hva du sier, men jeg klarer ikke tro på det.”


Ja, for jeg hører faktisk det du sier. Og på en måte tror jeg på det også – fordi jeg vet du ikke vil lyve for meg. Likevel tror jeg ikke på det.

Så jeg stiller 10 000,- spørsmålet:
Hvordan kan jeg klare å tro på det du sier?

Hvis det sto en kø med gode venner foran meg og alle kom – en etter en – og sa til meg: Dette er du jammen flink til! Ville jeg trodd på det da? Ville jeg hoppet elegant bukk over tanken ”dette sier de bare fordi de syns de må” og trodd på det? Eller ville det vært lettere om det faktisk var mennesker som jeg ikke kjente så godt som sa det samme? De er iallfall ikke programforpliktet til å si noe pent til meg. Ville jeg trodd på det da? Hva hvis det var en person jeg virkelig så opp til som sa det, som fortalte meg at jeg var flink. Ville jeg tro på det da?

”Åshild – dette er du jammen flink til!”
”Å, tusen takk! Så godt å høre at du sier det. Ja, jeg er jammen flink til dette!”


Kanskje jeg rett og slett må øve litt på disse tre enkle setningene? Si dem høyt til meg selv. Øve på å takke for komplimenter. Øve på å si at jeg er flink.

”Jeg hører hva du sier, og jeg skal klare å tro på det - snart.”

4 kommentarer

Anonym sa...

Først vil jeg fortelle deg hvor flink du er, Åshild!! :)
Du er en stor kunstner med ord! Og du kreerer de nydeligste kunstverk!! I tillegg er du fantastisk flink til å ta vare på andre! Du har så mange gode egenskaper!! Og nettopp fordi du er så flink, får du så mange bekreftelser på at det du gjør er veldig, veldig bra!

Fortsett og øve på setningene dine, du vennen.... :) For du ER veldig, veldig flink - og det vil du komme til å høre så mange, mange, mange ganger... :)

Ha en fin dag !

Go'klem

banglamarie sa...

Fortsett med setningene dine ;)
Du er utrolig flink med ord, kreativ og et flott menneske (ihverfall den jeg har lært å kjenne på nett ;) )

Flott puppetdoll-side du har laget av deg selv!!! Herlig kreativ side!

Ha en fin dag!
Du er flink!
Du er kreativ!
Du gir omsorg!
Du deler smerter og gleder!
Du er et herlig medmenneske!

-og jeg håper å treffe deg en dag :)

-Marie

Anonym sa...

Hei Åshild.
Atter en gang har jeg lest igjennom hele bloggen din, og jeg blir like grepet hver gang. Jeg ler og gråter om hverandre, for du får frem alle følelsene.
Du skriver så beskrivende, og så virkelighetsnært, at jeg lever meg helt inn i hverdagene dine.
Jeg tror du gjør , ikke bare deg selv, andre godt ved at du skriver å åpent og hjertelig om dine gode og ikke fullt så gode dager. Kansje det får oss andre også til å senke skallet vårt litt, og nyte og tørre være oss selv,på godt og vondt, istedenfor å hele tiden være redd for hva andre mener og syntes.

Jeg er så glad for at jeg har fått blitt kjent med deg, du gir meg masse inspirasjon og glede, og det må du tro på....
Sender deg en kjempestor klem til vi sees igjen neste gang.

HegeT

Anonym sa...

For en virkelig superduper side!!! Den må du henge opp sånn at du ser den hele tiden, og om du tviler på at det som står der er sant så kan du ta en tur inn her og lese min kommentar!!!!

For det er helt sant!!! Mener det av hele mitt hjerte!!! Du er flink med ord og kunst, du er hyggelig, morsom, kreativ og veldig god på å spre glede:) Jeg er så glad for at jeg har blitt kjent med deg!