fredag, juni 09, 2006

Æsj, jeg får det ikke til....

Sånn har jeg brukt formiddagen idag:
"Æsj, jeg får det ikke til...."
"Grrr... det blir ikke sånn jeg vil ha det..."
"Nei, dette blir aldri i verden bra nok..."

Jeg skal holde kurs i morra. Og det kjennes ikke bra ut. Det å holde kurs, er i og for seg ganske morsomt. Men, det er hvis jeg føler at jeg har kontrollen, at jeg har noe å bidra med, at det jeg presenterer er bra nok.

Og sånn føles det ikke nå. Og timene sprinter av sted og jeg blir mer og mer stressa...

Ikke rart det går trått med kreativiteten!

Heldigvis begynner jeg å finne igjen trassen i meg. Tror faktisk jeg har utrolig mye ubrukt trass på lager - snille jenter har nok det, tror jeg... Og når jeg sitter sånn og hjernevasker meg selv med negative tanker og river meg i håret og kjenner panikken komme sigende - da begynner heldigvis trassen å våkne! Jeg biter tenna sammen, kjenner jeg får et innbitt uttrykk i ansiktet og tankene samler seg om ett eneste mantra: Jeg vil få det til! Føler meg nesten som en rambukk, som stormer inn i festningen mens jeg roper kampropet mitt: Jeg vil få det til!

Klart det ender med en skikkelig smell i skallen! På hue rett i porten!

Ikke helt etter planen, men likevel ikke så galt at det ikke er godt for noe... Smellen får meg til å stanse opp. Jeg blir sittende litt fortumlet og lure på hva som egentlig gikk galt med den geniale planen min... Og så ser jeg meg selv der jeg sitter. Og kjenner jeg begynner å knise. Fnise. Le. Gapskratte!

Trass er deilig! Eller, trass i seg selv er kanskje ikke deilig. Men etterdønningene av den får fram barnsligheten i meg. Får meg til å le - både av meg selv og situasjonen. Gir meg lyst til å snu meg og se verden opp-ned. Vekker lekelysten.

Og det er jo det jeg vil: Jeg vil ikke prestere noe når jeg sitter og er kreativ. Jeg vil jo bare leke. Leke og ha det moro!

5 kommentarer

banglamarie sa...

Så flott leke-side du har laget!
...og som alltid skriver du gjenkjennende og flott ;)

Jeg har noen bøyger med høye krav til meg selv innimellom. "Jeg vil jeg vil men får det ikke til" Og all kreativitet forsvinner. Da finner jeg et gøy bilde og setter meg ned å leker ;)...et bilde som ikke er så høytidelig ...bare moro.
Nå har jeg det litt sånn... bare LEKE :)

Lykke til med kurset i morgen *heia heia*

-Marie

Anonym sa...

Ja trass er super motivasjon og drive for å få til noe! og noen ganger må man kanskje det for å dra seg fremover...trasse altså. Men ønsket om å leke og bare ha gøy kjenner vi vel alle...men jeg tror faktisk på at mye flott kunst blir til på sånne dager som kommer med vrangsiden ut...så jeg er sikker på at dette fikser du!

Lykke til meg kurs! Håper det går bra! Klem!

Vibeche Bergqvist Ellingsen sa...

Du er kjempe flinkk til å sette ord på tingene :)
Siden du har laget var bare kanon flott, leken og kreativ :)
Gøyt å se

Åshild sa...

Jeg må bare teste litt... det er visst flere av dere som følge bloggen min som har problemer med å få opp sidene samt skrive kommentarer. Og sånn vil vi ikke ha det. Så nå måtte jeg bare teste om jeg får skrevet noe her...

Åshild

Unknown sa...

Håper kurset ditt gikk bra... Det gjorde det nok helt sikkert, så kreativ og flink som du er.
Har ingen , problemer med å legge igjen beskjed på bloggen din, og jeg liker den veldig godt.

Ha en fortsatt fin søndag... :o)