onsdag, oktober 24, 2007

Art Journal - Musikk
Onsdag er kordagen min. Og nesten hver gang jeg er der, så tenker jeg på hvor heldig jeg er som får lov til å synge i kor! Det gir meg så utrolig mye! Det er utfordrende, med krevende klangbilder og en stor spennvidde i musikksjangere. Det er intenst. Når jeg synger, må jeg legge alle andre tanker tilside. Det gir med andre ord et godt friminutt fra hverdagen. Det berører. Musikk treffer meg veldig ofte midt i hjertet og spiller på hele følelsesregisteret mitt. Det er sosialt. Det er umulig å synge i kor uten å forholde seg til de andre i koret. Det er det som er å synge i kor! Å synge i kor, lærer meg å lytte. Lytte både til selve musikken, til de rundt meg, til meg selv, til helheten. Det er givende. Ikke bare får jeg masse igjen for å synge - jeg får også lov til å gi. Muligheten til å formidle noe gjennom både ord og toner, og kroppsspråk.

Jeg har mange ganger tenkt at noe av det verste som kan skje meg, er at jeg blir stum. Jeg klarer nesten ikke forestille meg hvordan livet ville vært om jeg ikke kunne synge. Enten det er som korsanger eller alene hjemme ved hobbypulten mens CD'n spiller den ene 'faderitten' etter den andre. Å synge får meg til å føle meg ekstra levende! Så, dagens AJ-sider er en hyllest til musikken :)

3 kommentarer

Evy-Kristin sa...

..du træff i hjertet igjen og igjen.. <3

Ha en vidunderlig dag!

Desirée sa...

Heia Åshild!
Nå var det lenge siden sist! Måtte inn å lese litt om hva du tenker om koret, morsomt å lese! Begynte selv i kor nå i høst, og vi øver og øver nå på noen spanske folketoner, samt noen skikkelig fine andre sanger. Blir så glad av å synge de. For ett par uker siden stilte vi for første gang opp og sang som et ordentlig kor etter at jeg startet, og jeg må si jeg fikk skikkelig kick av det! Så herlig! Gleder meg stort til hver øvelse nå. Ikke har jeg antagelig den store sangstemmen, er antagelig 2.sopran, men sliter litt med de høyeste tonene. Så bruker bare si at de ikke må bry seg om mine kråkeskrik ;) Blir nok bedre når man får bedre teknikk, men moro er det uansett!

Ha en fortsatt god helg!
Klem fra Desiree

Anonym sa...

Hej Åshild! Så underbart roligt det var att få träffa dej! ÄNTLIGEN säger jag bara!!! Kika in i min blogg får du en glad överraskning hoppas jag!