onsdag, januar 23, 2008

7 sannheter

Jeg har fått en utfordring fra Aud og Maya. Slik lyder utfordringen: Link til den som har utfordret deg. Fortell 7 sannheter om deg selv. Utfordre 7 personer. Legg igjen beskjed hos den du har utfordret.

Her kommer mine avsløringer:

1. Jeg er en butikktyv. En elendig en. Ble tatt på fersken allerede på 'jomfru-turen' min... Som 5-åring tuslet jeg og venninna mi inn på Joker'n i Flesberg, med blonde, sjarmerende krøller og tindrende blå øyne, osende av et elendig pokerfjes, med stiv kurs mot hylla hvor det planlagte byttet vårt lå. Kortvokste - heldigvis - og dermed godt gjemt bak reolene, nærmet vi oss, skritt for skritt, med stirrende øyne og siklende munn. Naturlig nok. Faktisk helt uunngåelig, med tanke på den lekkerbisken som snart skulle ramle helt tilfeldig ned i lommene våre, for siden å nytes i smug på loftet hjemme, under den røde, hjmmesnekra sklia. (...) Det var iallfall planen. Og vi kom så langt som ut av butikken og hjem igjen, før mamma oppdaget to temmelig avslørende beviser: pokerfjeset vårt - og munnviker fulle av kakepynt. Jepp, sånne sjokoladepinnestrø-greier til å ha på sjokoladekaka. Herlighet, hvis vi først skulle stjele noe, så kunne det i det minste vært en Cola-hubbabubba! Neida. Kakepynt. Av alle ting. Vi ble ferska, og måtte pent ta turen ned til butikken igjen, for å levere tilbake det lille som var igjen av byttet, og for å bekjenne våre synder. (...) En skjellsettende opplevelse, så traumatisk at jeg selv i dag ikke makter å ha strø på sjokoladekakene mine. Aller nådigst litt kokos...

2. Jeg er en skap-øst-europeer. Etter gymnaset reiste jeg til Øst-Europa og bodde der i 2,5 år. Hadde først base i Ungarn, hvor jeg bodde i et slott (og dette er ikke jug, asså!) sammen med 40 andre nordmenn. Så flyttet vi til Tsjekkia, og deretter til Romania. Jeg snakker (ehhh... "snakket" er vel mer riktig å si...) ungarsk og har vært på besøk hos Dracula flere ganger.

3. Jeg har sunget i kor siden jeg var en bitteliten fis. Helt fra "Sola er god, sola er toppen"-Børudgjengen med barnegospelen, via Ole Paus' "Fem tusen ungdommer" i tensing, Tensing Norway, gospelkor, prosjektkort, kirkekor, kantori og frem til dagens Borre Vocale. Uten kor stopper Åshild. Enkelt og greit.

4. Jeg har en karriere bak meg som ballerina. Og da snakker jeg ikke om en søt og yndig 5-åring som svinser rundt i stua med rosa strutteskjørt og tiara. Nope. Eller. Noe av det er faktisk sant. Jeg må egentlig bare fjerne to av ordene: 5-åring og tiara. Resten stemmer :) Et helt år var jeg ballettdanser, med mer enn 50 forestillinger! Og kom ikke her og si at jeg ikke var både søt og yndig! Grasiøs er derimot kanskje ikke et ord jeg ville brukt... *knis* Jeg er sikker på at dere tror jeg juger nå, men det er faktisk sant. Når jeg var med i Tensing Norway hadde vi en skoleforestilling som vi reiste rundt med, og der var ett av innslagene nettopp Åshild-ballerina. Ok, så skal det sies at det hele var et humorinnslag, men likevel: Jeg danset ballett! Foran saler fulle av fjortiser. Hørte jeg noen si 'tøffing'?

5. Jeg har overhyper-erogene ører. Og det er ikke stas. Faktisk så er jeg livredd for ørene mine. Tåler rett og slett ikke at noen kommer borti dem. Og sliter derfor skrekkelig hver gang jeg må til frisøren.... Og luer? Heeeelt uaktuelt. Så - for å gjøre det klart for alle: Ørene mine er MINE, så piss off...

6. Jeg har blitt kasta ut av en pub i Oslo fordi jeg klina for intenst. Okey, denne avsløringen balanserer hårfint, kjenner jeg... Egentlig temmelig pinlig greie for et prakteksemplar som meg, men samtidig ganske herlig kul :) En spennende date, en skikkelig heftig kysser og en litt for ivrig Åshild... det endte med at en av personalet kom bort til oss, kremtet høyt for å prøve å stoppe klininga, og ga oss pent følgende beskjed: "Jeg tror det er best dere tar kvelden."

7. Jeg har papirer på at jeg er kvalifisert 'Faxer'. En av mine tidligere jobber, var nemlig et to måneders engasjement som sjefs-fax'er i en bedrift. Jeg fikk det ærefulle oppdrag å sende et par hundre fax'er hver dag - og fikk en strålende sluttattest når oppdraget var over. Det er jommen betryggende å ha i bakhånd i tilfelle Ett trykk skulle måtte legges ned...

Ok, da har jeg blottlagt min sårbare sjel.

:)

Jeg kommer tilbake med de 7 jeg ønsker å gi stafettpinnen videre til...

2 kommentarer

Hilde sa...

Hei Åshild. Så artig å lese om dine syv sannheter. Dessuten kos å følge med i bloggen din. Du er jo så innovativ at hvis man ikke titter innom hos deg, henger man litt etter... "Slikk... slikk.." Ha en fin kveld.

Maya sa...

*ler* Her var det masse morsomme sannheter ja!

Du skriver så levende og flott att det er utrolig moro å innom deg å lese!

Ha ei flott helg!

*klem* fra Maya