torsdag, februar 28, 2008

Drømmetydning

Det er ikke så ofte jeg husker drømmene mine. Som regel våkner jeg og tenker at jeg har hatt nok en drømmeløs natt. Eller så glipper drømmen så fort jeg slår opp øynene og retter fokus mot andre ting. Men i natt har jeg drømt, og det var en såpass klar drøm, at jeg skrev den ned før jeg sto opp. Og med 'klar', så mener jeg at jeg husket den godt, ikke at innholdet var klart og tydelig. Jeg er veldig fasinert av drømmetydning, men av og til drømmer jeg ting jeg ikke helt klarer å plassere. Kanskje du ser noe i den som jeg ikke ser selv?

---

Jeg kjenner på en følelse av stolthet. Jeg har fått min egen leilighet. I en stor blokk. Leiligheten min ligger innerst i en korridor med mange andre leiligheter. Rett utenfor leiligheten min, er det en eller annen form for oppholdsrom. Jeg vet ikke hvordan leiligheten min ser ut, annet enn at den er møbelert og har en veranda med fin utsikt. Jeg kjenner ikke igjen noen av de andre som bor i blokka.

Det neste bildet er at jeg kommer opp i korridoren og oppdager at det er full fest der. Alle dørene inn til leilighetene er åpne. Også min. Det er massevis av folk. Feststemning, mye skrål og mye rot. Og det er tydelig at min leilighet er sentral. Det går folk ut og inn der hele tiden. Jeg tror ikke det er noen som sitter der inne, men de går ut og inn. Verandaen min brukes tydeligvis som røykeplass.

Så kjenner jeg på en veldig irritasjon. Sinne. Kommanderer menneskene til å ha seg ut av min leilighet. Roper at det ikke er en samlingsplass, men mitt rom. Har et sterkt behov for å låse døren.

---

Hva i all verden er det underbevisstheten min prøver å fortelle meg nå? Innspill mottas med stor takk :)

5 kommentarer

oheidia sa...

Du skulle ha spurt søstra mi om drømmetydning, hun har lest bøker og tatt et kurs samt at hun starter dagen med å skrive opp drømmen sin før hun står opp av sengen! Jeg for min del drømmer masse og husker ofte mange drømmer.

Din drøm tolker jeg dithen (hvis jeg får lov) at det er mange mennesker som kommer inn i ditt liv men at du egentlig trenger ro og ikke setter pris på å bli invadert! Du er stolt av noe, men nmennesker ser det ikke og krenker dine grenser.


Huff, vet nok at jeg ikke er kvalifisert til dette - men du spurte og dette er det jeg tenker.

Flott blogg du har. Er lenge siden jeg har vært innom den nå. Besøk gjerne min blog også, den er ganske ny og det er nok ikke så mange som stikker innom enda!

aase sa...

Litt av en drøm da du!!! Jeg var på min gamle jobb med en gang jeg leste her jeg!! Jobbet i et bofelleskap for eldre(ikke ta det ille da, hi-hi) Der har de ofte hver sine leiligheter og et stort fellesrom hvor de samles innimellom. Ofte så er de jo litt glemske og litt surrete og blander masse ting. De husker ikke alltid hva de skal ,hva de har gjort også videre derifra!! De tusler ut og inn hos hverandre som om det er deres hjem. Har du kanskje noen du hjelper på et sykehjem el. noe?? Kanskje det er "de som ber om hjelp"?? Jeg tror på masse mellom himmel og jord da, slev om jeg ikke kan noe om det!!

Kanskje du har hatt noen tanker om alderdommen i det siste?? kanskje du er redd for hvordan du vil føle det når du blir gammel??? Mulig jeg tenker slik bare fordi jeg har jobbet der og vet at det er vanskelig for mange når de ikke klarer seg helt selv lengre!!

Nei du jeg vet ærlig talt ikke, men drømmer er spennende og kan være vanskelig å tolke!! Skal følge med her Åshild!!

HegeT sa...

Så mye det har skjedd her i det siste da.
Høres ut som du har både hode og hendene fulle om dagen.
Helgen din høres jo både spennende og utfordrende ut.
Ikke skal du være fortvilet over at du ikke er som "alle" de andre, da hadde vi jo ikke hatt den Åshild som vi liker så godt da jo.
Vær den du er du, for da blir alt du lager og gjør bare ditt, og ingen dårlig etterligning.

Angående drømmen din, så er jeg absolutt ingen drømmetyder, men tanken slo meg, at du liker å være i sosiale sammenheng, så lenge du kan velge når og hvor og med hvem. Men når noe blir tvunget på deg, eller det skjer ting du ikke liker/har kontroll over, blir du satt litt ut, og vil gjeninnta kontrollen over tingenes tilstand.
Du vil ha ting på faste plasser og liker ikke at det blir uorden i systemene. Ivertfall når det ikke er du selv som skaper den...

Kanskje er du en observatør, en som liker å sitte litt i bakgrunnen å se/høre på hva andre sier og gjør. Heller enn å være den som står i rampelyse.

Huff, dettte hørtes jo ikke så lystig ut.....
Så bare for å ha gjort det ganske så klart, så er du ei knakanes go`jente, med smilet på lur, og en racer på å gi gode klemmer....

Sender over en dataklem....
HegeT

Anonym sa...

Hei
Det var en interessant drøm. Synes det kan være morsomt å prøve å tyde.Er faktisk gansk god på det.

Min tolkning:
Du har alt for lenge latt andre "bestemme" hva du skal gjøre, i den forstand at du har hatt snill pike syndromet som jeg kaller det. Det viktigste er at andre har det bra, da er det ikke så nøye med deg.
Du vil gjerne at folk rundt deg skal se hvem du er uten at du trenger å fortelle dem det.
Du er nå blitt lei av og ha det slik, du trenger ikke å la andre bestemme hvem dine hensyn skal være.
Du begynner å ville bli synlig og du tør si fra og vise hvem Åshild er. Kanskje du fortsatt er litt usikker på hvem du er siden du blir sint.
Men sinne er også sunt, man trenger å få ting ut. Og hvordan man reagere når man er sint er en god læremester, man kan da spørre seg selv: hva er det med denne personene/situasjonen som gjør meg sint. Hva er det som egentlig gjør meg sint... Kanskje sinne kommer av at du tillater andre å få deg til å føle deg f.eks usynlig, usikker, ikke stille opp, få dårlig samvittighet osv.
Prøv å husk at det er lov å ikke ha lyst å gjøre noe uten at det er personlig. Du reagerer sikkert ikke så negativt hvis andre sier til deg at: det har jeg ikke lyst å gjøre, si eller....tror nok at du veldig ofte synes det forståelig. MEN... det går begge veier, det er lov å ikke ha lyst bare fordi man ikke har lyst. Husk at det er greit for deg også å si det. Tror nok også at andre finner det helt forståelig.
Og uansett hva man holder på... egenutvikling eller kortlaging :-) øvelse gjør mester.

Vet nå ikke helt om du får med deg det jeg prøver å si her. Det kan nok virke litt rotete. Er nok lettere å forklare verbalt face to face.
Klem til deg. :-)

Hellestar sa...

Kanskje leiligheten representerer deg og at du er stort sett fornøyd med tilværelsen, men at du slipper andre for lett innenfor dine egne personlige grenser. Kankjse du da vil ha nytte av å sette grenser for deg selv? uansett er den beste tyderen drømmeren selv. Husk at drømmer ofte består av symboler. Hva symboliserer leiligheten i dette tilfellet?