fredag, mai 02, 2008

Danse mi vise


Jeg har lissom fast jobb med å lage plakatene til konsertene vi har med koret jeg er med i (Borre Vocale), og vanligvis lager jeg veldig grafisk rene plakater - gjerne med et foto som blikkfang. Men nå er jeg SÅ i collage-modus, og bestemte meg for å ta en rå-sjangs. I stedenfor å 'safe', satte jeg i gang med å lage en collage-plakat! Er jeg gæ'ern, så er jeg gæ'ern... *knis*

Temaet for konserten vår er "Danse mi vise", og jeg når jeg gikk tur i dag, så fikk jeg et bilde i hodet av ei jente som danser i en blomstereng. Egentlig så jeg for meg mye grønt gress og et par bare ben og et skjørt som snurrer - i full dans. Både vår, blomstring og dans på én gang. Jeg prøvde å finne noen illustrasjonsbilder på nettet, men det er jo temmelig typisk at når jeg vet akkurat hva jeg leter etter, så finner jeg det ikke.

Men er jeg gæ'ern, så er jeg gæ'ern... Ikke annet å gjøre enn å sette i gang med å tegne og designe det selv! Blomsterenga ble til et lekent bølgelandskap - med en salig blanding av blomster og noter. Og midt i bølgene, laget jeg en dansende paperdoll - inspirert av Claudine Hellmuth. Himmelen malte jeg med akrylmaling.

I og med at dette skulle bli en plakat, måtte jeg lage plass til å legge inn tekst. Det er derfor det er mye 'tom' himmel på collagen. Men som du ser på bildet under her, blir det ganske annerledes når teksten er på plass. (Ta informasjonen med en klype salt... den ble skrevet uten å konferere med konsertarrangøren...)

2 kommentarer

Torunns- fristed sa...

Helt hærlig Åshild
Denne konsertplakaten tiltrekker oppmerksomhet, og det var en flott ide og lage eng av grønt og noter
Supert!!!

Maya sa...

Ååååå Guri så lekker plakat!!
Denne fanget blikket og sugde en til seg! *Hurra*

Ringer deg neste gang jeg trenger en plakat til butikken jeg!! :)

Klem fra Maya