lørdag, januar 03, 2009

Bokstavlek - Playing with letters

Til julenummeret av Ett trykk laget jeg en artikkel om morsom bruk av alfabetklistremerker. Her er kortene jeg laget som illustrasjoner. For the last issue of our mag I wrote an article about funny use of alpha stickers. These are the cards I made as illustrations.

På det første har jeg faktisk brukt 'bakarket' til klistremerkene. Jeg hadde brukt opp de fleste bokstavene, men som vanlig var X'n igjen - helt perfekt for et julekort! On this one I've used the sheet of paper the stickers are originally mounted on. I'd used most of the letters, but the X remained (as usual...). But just perfect for a X-mast card!
Det går an å sprite opp streite skumgummibokstaver ved å stemple på dem. For this one I stamped on foam thickers. An easy way to jazz up the plain letters.
Eller du kan bruke bokstaver til å lage en ramme rundt motivet. En av bokstavene i ramma har jeg brukt som første bokstav i setningen på kortet. I also made a frame of the letters, using one of the letters as the first one in my greating.
Heldigvis er ordet 'jul' både kort og skrevet med de ikke mest brukte bokstavene. Det gjør det mulig å lage en restecollage av ordet skrevet med mange forskjellige fonter. Luckily the Norwegian word for 'Christmas' is a short one, not based on the most commond letters. That made it possible to use the letters for a collage made with several types of types.
Og det siste - det går ikke an å leke med bokstaver uten å lage en kryssordvariant! And the last one - no playing with letters without making a real crossword!

5 kommentarer

Kim Piggott sa...

Ashild these are wonderful a true inspiration for us all thank you.
hugs
kim x

Marit sa...

Aller først. Godt nytt år og tusen takk for all inspirsjonen du gir og alle tankene du deler med oss andre. Du er helt klart min favorittblogger, og når jeg ser du har kommet med nye innlegg iler jeg inn med en gang:)

Disse tekstkortene du hadde i ett trykk er råstilige. Jeg fikk noen ideer til bruk jeg også :) Tusen takk.

Gladie sa...

Jøss, så utrolig lekker bokstavlek! Ideer til bruk av tiloversblevne bokstaver mottas alltid med takk :)

Laura Davis sa...

Oh my goodness all of your new creations Ashild are just breathtaking! You are sooo talented:) Merry Christmas & Happy New Year! I love the pictures of you and your family playing in the snow! It looked like a lot of fun:) Eeeeaaakkkk I can not wait till February!!!
Hugs
Laura

oheidia sa...

Veldig gode ideer som jeg kommer til å bruke - for det er ikke alle bokstaver man får brukt opp og alikevel kan man bruke rammen til bokstavene og ubrukte bokstaver til flotte kort og annet! Imponert. Jeg har kjøpt de siste nummrene av "Ett trykk" og jeg er utrolig imponert over bladet og alt det flotte som vises der. Ikke minst er det mye å lære og der synes jeg dere er flinke til å forklare og illustrere. Tusen takk for det!

Klem fra meg til deg :=)