søndag, desember 10, 2017

Gode ord - 10. dag i advent 2017
ORD:
NESTEKJÆRLIGHET, RETTFERDIGHET & MEDMENNESKE

Overflod! Ja, det burde vært sendt ut flomvarsel om all overfloden vi lever i her i Norge. Overflod av penger, overflod av materiell, overflod av aktiviteter, overflod av valgmulighet... Vi er så ufattelig heldige som bor akkurat her - vi er så ufattelig rike på så ufattelig mye. Det er "ueherdi!", som tantebarnet mitt Knut sa så indignert i et møte med livets urettferdighet for noen år siden, riktignok på et litt annet plan enn det jeg snakker om... (Hans ueherdihet handlet nok mer om å måtte legge seg en time før storesøster og sånt, noe som i og for seg er uforståelig nok for en som er naturlig opptatt av rettferdighet. Likt skal være likt, sant?) 

Men likt er ikke likt. Og vi er heldige. Det første er det dessverre skikkelig mye jobb med å endre på (men heldigvis, så er verden full av mennesker som jobber iherdig med å skape mer balanse - tusen takk til hver eneste en av dem/dere!). Det siste er det heldigvis så mye enklere å gjøre noe med! Det er jo bare å gi. Gi av overfloden vår for å berøre våre medmennesker med godhet. Og det er jo så mange ting vi kan gi: penger, selvfølgelig, men også tid, omsorg, mat, klær, kjærlighet... Tenk om vi kunne rystet verden med en skikkelig giveraksjon som engasjerte så mange at flomvarslene fylte nyhetene de neste ukene! Og da snakker vi ikke syndeflod, men giverflod - hvor nestekjærligheten flommer over alle bredder. 

Det er lov å drømme stort - og fint å også se viktigheten av de små ting. I dag drømmer jeg om givergledeflodbølger mens jeg klikker meg inn på Røde Kors sin side og berører 3 små medmennesker med et varsomt strøk godhet. Jeg kan ikke redde hele verden, men jeg kan gi litt til disse 3. Og jeg kan gi mamma min tid og oppmerksomhet mens vi kjører hjemover fra Vestlandet, jeg kan gi kjæresten min en varm dose kjærlighet når jeg kommer hjem, og jeg kan gi dere en haug med gode tanker og takk for at dere gir meg så mye fint tilbake her i adventskalenderen. Let it flow, venner, let it flow.

For å være med i trekningen av dagens luke, som er denne søte Pinguen + en overraskelse, må du legge igjen noen ord enten her eller i innlegget på Facebook.
2 kommentarer

Hanne Hanssen sa...

Kjempeflott, Åshild! ❤️ Masse varme tanker til deg også!

Eva Murray sa...

INgen tvil vi er heldige, og jeg er heldig som kjenner deg <3 som er så raus.