torsdag, januar 20, 2011

Et lys for Pippier og Snille Piker

Pippi Power er ikke bare futt og fres, farger, lek og moro! Pippi Power handler for meg også om å ha styrke til å våge stå på dager som ikke er sprudlende og lekne. Dager med tåke og regn, med ensomhet og lengsler, med jantelover og innskrumpet selvtillit. Ja, for det er kanskje nettopp på dager som dette at vi trenger Pippi Power. Det er kanskje nettopp da vi trenger å bli minnet på at har den styrken vi trenger for å stå på beina selv om vi egentlig har aller mest lyst til å krype lengst under dyna og bli der til vi hører våren klukke utenfor vinduet.

I dag lar jeg Pippi Power'en komme gjennom toner. Sangen til Janis Ian er er kjærlighetssang, men jeg vil du skal la det være en kjærlighetssang til deg selv. Som en påminnelse om at styrken vår ikke er borte. Den hviler bare litt. Og mens den hviler tenner jeg et lys.Light A Light
by Janis Ian

I hear your voice in ev'ry corridor
See your face in ev'ry picture frame
I feel your eyes in ev'ry starry sky
Lover, am I coming home again?


Now am I humble, who once was proud
Now am I silent, who once was loud
Now am I waiting for the sound of your saying:
Lover, am I coming home again?


When you're gone the sun don't shine
Light a light, light a light for me
Bring me back home again


And how we loved 'til the years were days
How we laughed all our tears away
And now the time begins to fade
Lover, am I coming home again?


There's a wisdom in the teachings
of the old familiar songs
And a sorrow in repeating
all the old familiar wrongs
And a lesson to be learned,
though I've know all day long
Lover, am I coming home again?


Light a light, light a light for me
Light a light, light a light for me
Light a light, light a light for me
Bring me back home again
Bring me back home again

Jeg har også lyst til å hente frem igjen et innlegg jeg skrev her i bloggen min så langt tilbake som i juni 2006. Det handler om Snille Piker. Jeg leste det om igjen i dag og noe var annerledes. Denne gangen leste jeg ordene i diktet med en større mildhet enn sist. Ja, med et glimt av ærefrykt også. Så utrolig mange flotte egenskaper Snille Piker rommer! Og jammen syns jeg mange av dem er sterke Pippikvaliterer også. Jeg tror jeg er i ferd med å bli rausere i møte med meg selv - også på regnfulle bittesmå dager. Jeg tenner et lys for Snille Piker også, jeg.

2 kommentarer

Maggie sa...

Takk for den vakre sangen! Dette er for meg en ukjent artist, men jeg skal nå finne ut mer om henne, for dette ga mersmak.
Leste diktet Snille piker, det var utrolig bra!

Anonym sa...

Hei!

Jeg er jo en av dine mange fans, og vil spørre i dag: Jeg er med i ei gruppe jenter som ønsker å styrke hverandre med livsmot og glede mens vi snakker ærlig om livene våre.. Vi skal ha samling i morgen, får jeg lov å lese (høyt) teksten din om snille piker?? Adr. mi er elilleeng krøllalfa hotmail.com, hvis du vil gi en respons..vennlig hilsen Edel S.