tirsdag, desember 19, 2017

Gode ord - 19. dag i advent 2017ORD:
YDMYK

Jeg får lyst til å smile til deg, legge fingeren min mot leppene mine og hviske et stille "hyssssj" mens jeg griper hånda di, går sammen med deg til den fineste plassen jeg vet om ute i naturen og setter meg ned ved siden av deg og bare er. Ydmyk i møte med naturen - ydmyk i møte med deg, fine venn. "Ydmyk" - det milde, nydelige ordet som gjør at jeg får behov for å møte livet med et dempet sinn. Ikke dempet som i begrenset, men som i dempet for å kunne lytte enda bedre. For meg er det det ydmykhet handler om - lytting. Det å lytte varsomt til det den andre sier, til den den andre gjør og til det den andre føler. Er ikke det vakre greier, så vet ikke jeg. 

Ydmykhet handler for meg om å våge gi slipp, om å våge tro og ha tillit til både meg selv, andre og livet. Det handler om respekt, selvinnsikt og livserfaring. Om å vite at livet ikke bare handler om rak rygg og prestasjoner, men også om hvile og refleksjoner. 


Dagens gave er et fotoprint av et maleri jeg malte for en del år siden - som handler om å ta seg tid til å hvile, reflektere og lytte. Pingu hviler også i dag. 


For å være med i trekningen av dagens luke, må du legge igjen noen ord enten her i bloggen eller i innlegget på Facebook. 

4 kommentarer

Berit sa...

Ååå akkurat ydmyk er et ord som passer akkurat i dag. Jeg må "krype til korset" og innse at jeg ikke kan alt, får til alt jeg så gjerne vil. Ikke med lett hjerte, men desto viktigere... ❤ Prøver veldig å puste med magen på glatta... klem

Hanne Hanssen sa...

Veldig fine ord, Åshild! ❤️ Takk for at du har så nydelig kalender! :-)

Eva Murray sa...

Så fint bilde du har malt! Takk igjen for gode ord!

Linda sa...

Så nydelig :-)