onsdag, august 02, 2006

Stillhet og nærhet

Jeg har mange måter å kople ut på. Og mange måter å lade opp på. Idag har jeg vært aktiv på begge fronter.

Kople ut. Stoppe tanker. Bremse kaos. Roe ned. Jeg kan for eksempel jobbe og jobbe og alltid passe på å ha noe å holde på med. Ikke gi meg selv muligheter for dødtid - tid og rom til tanker. Det funker som regel godt. Iallfall en stund. Eller jeg kan pløye meg igjennom den ene krimboka etter den andre. La meg svøpe inn i en virkelighet som er langt fra min egen. Det funker som regel også godt. For en stund. Eller jeg kan være kreativ. Lage noe. Stemple eller scrappe. Det har funket godt. Men ikke idag. Idag testet jeg ut en annen strategi. En skummel en. En hel time. Et rolig rom. Stillhet. Musikk. Noen gode ord. Tid til å bare sitte. Helt stille. Skummelt. Sårbart. Og ubeskrivelig godt.

Lade opp. Fylle på batteriene. Finne ny energi. Ingenting funker bedre enn en god samtale med en som står meg nær. Og jeg er priviligert. Jeg har flere gode samtalepartnere. Mennesker som lytter. Som tør stille spørsmål. Som gir meg noe og som lar meg få gi noe til dem. En fantastisk måte å lade opp på.

Stillhet og nærhet. Først avkoplet, så nyladet. En god dag.
Og to dager nærmere neste milepæl...

3 kommentarer

banglamarie sa...

Så godt å lese! Godt at du har mange gode venner du kan lade opp sammen med etter stillhet og ro. Ønsker deg gode dager frem mot neste milepæl!!
-Marie

Anonym sa...

Hei Åshild!
Det er så godt å vite at du klarer å kople ut litt, og lade batteriene! :o)
Og det å ha noen å dele tankene med - det er godt det!!
Håper du får gode sommerdager frem mot neste milepæl.
Tenker på deg, vennen :o)
Klem

Unknown sa...

Ja, noen ganger er det veldig deilig å kjenne på stillheten, ta frem tanker man vanligvis skyver unna. Ha en fortsatt fin dag, Åshild... :o)