tirsdag, desember 17, 2013

Et lite uttrykk - Luke 17

 JA! Dagens ord kommer som bestilt! (Og for dere som tror jeg velger et som passer - dere må tro om igjen! Jeg går nemlig, helt slavisk, alfabetisk frem, dag for dag. Hah!) Så dagens ord kom som bestilt! Akkurat hva jeg trengte nå. En god dose S T O L T H E T.

De siste ukene er det ikke akkurat stolthet jeg har gjødslet meg selv med. Det har gått mer i temmelig destruktive blandingsvarianter... Disse snikende indre stemmene som er så imponerende gode på å hviske intenst om alt jeg ikke får til sånn som jeg burde fått det til. Ikke er oppgava ferdig levert, ikke er jeg ferdig med julegavene, ikke har jeg klart å holde klesvasken i sjakk, ikke har jeg fått bestilt meg en sårt tiltrengt frisørtime, ikke har jeg klart å skrive (for ikke å snakke om lage!) julekortene jeg hadde planlagt å sende i god tid, ikke har jeg bakt en eneste julekake, ikke har jeg planlagt noen kurs for vårhalvåret, ikke har jeg hatt lyst til å gå tur. Fiiiiin bakgrunnsmusikk, dette, sant...? Blir skikkelig glad og fornøyd, gitt! Og stolt! 

S Æ R L I G...

Så, dagens ord kom virkelig som bestilt! Jeg trengte et fokusskifte - så til de grader. Så nå skal det snus. Helomvending - marsj! Time for some PRIDE :) 

Det er godt å få skryt og fine tilbakemeldinger av andre, men vi må ta ansvar selv også. Vi må våge å løfte oss selv opp - være stolte av oss selv. Ok, så har vi dager hvor vi ikke akkurat skinner, og som regel er det mye vi burde gjort eller vært som vi ikke får til. Men - hvis vi våger å være HELT ærlige, så er det jommen meg dager vi virkelig skinner også! Og vi har massevis av ting vi får til og en lang liste med positive egenskaper og talenter. Det er mulig Mr. Jante sluker alt før vi rekker å tenke oss om. Men det er også mulig at vi rett og slett bare må sette det på agendaen vår - plotte daglig inn "I dag er jeg stolt av..." på kalenderen.

Så, hva er DU stolt av? Jeg har skrevet om det før her i bloggen, men skriver gjerne om det igjen: det er to forskjellige måter å se seg selv på. Det ene er gjennom våre "gjøre"-verdier, det andre gjennom våre "være-verdier". (Gjøre-verdier handler om å verdsette oss selv gjennom det vi gjør, og være-verdiene gjennom den vi er.) Det er fintogflott å si at det bare er være-verdiene som er viktige. Men, hallo - jeg vil jo at det jeg gjør også skal ha verdi! Så jeg sier som den berømte Hr. Brumm: Ja takk, begge deler. 

Ok, på tide å marsje! 

Min gjøre-liste:
1. Jeg er stolt av jobben jeg gjør med Ett trykk.
2. Jeg er stolt av at jeg plutselig har funnet teoretisk trygghet som kunstterapeut. 
3. Jeg er stolt av at jeg - midt i alt annet - prioriterer kalenderskrivingsøkta hver dag. 

Min være-liste:
1. Jeg er stolt av at jeg våger berøre. 
2. Jeg er stolt av at jeg er et følelsesmenneske. 
3. Jeg er stolt av at jeg er frodig - i både kropp og sjel.

Ha en fin dag - og våg å sole dere litt i glansen av dere selv!

1 kommentar

Berit sa...

:) Dette var noe jeg trengte å lese nettopp nå!
Takk;)

God tirsdag- klemmepåklem