fredag, desember 01, 2017

Gode ord - 1. dag i advent 2017


Så ble det advent igjen - og tradisjon tro blir det også adventskalender i bloggen min. Det å lage dagens kalenderluke er en fin måte å finne ro på hver dag, syns jeg. Det er veldig hyggelig om du vil rusle sammen med meg nå i dagene frem mot julaften. 

Årets kalender har jeg valgt å bygge opp rundt "ord fra hjertet". Jeg har fått hjelp av en haug fine folk til å finne ord som er viktige, som berører og som gir mening. I hver luke vil jeg løfte frem noen av ordene og skrible noen egne ord i møte med dem. Jeg blir også veldig glad og berørt om DU vil dele noen av dine tanker, opplevelser eller minner rundt de samme ordene. Bruk kommentarfeltet enten her i bloggen eller i innlegget på Facebook. 

Jeg har også bestemt meg for at kalenderen skal handle om å gi. Det gjør meg så godt å gi - og så er det så utrolig mange måter å gi på. Jeg skal løfte frem noen av dem gjennom de neste ukene. 

DAG 1
håp & frodighet

Når jeg leste gjennom alle ordene dere delte med meg på FB, ble jeg så full av håp. Tenk at det, midt i all galskap som herjer i verden nå, finnes en haug med fine folk som tenker så varme tanker og har så gode verdier. Det gir meg tro på verden og håp om at det gode fortsatt er sterkest. 

For meg handler håp om noe sart og forsiktig, og samtidig er håpet så fullt av farger. Jeg ser for meg små frø som er lagt i jorden og som vannes med omsorg og tro på at noe fint venter. Så kommer de små spirene til syne og gir næring til troen på det frodige mangfoldet bedet snart vil fylles med. Det er lett å tenke at håp er naive greier, og ja, det er naivt. Det er en barnlig tillit til at det gode vil seire. Jeg vil være barnlig naiv, jeg. Jeg vil håpe og jeg vil drømme om fargerike erteblomster i fleng! 


I dag vil jeg gi en av dere en pose med erteblomstfrø, sammen med et blomstrende kort og en blomsterplukkende Pingu. Legg igjen noen ord eller et hjerte i kommentarfeltet (her i bloggen eller på FB), så trekker jeg derfra.

Det ER håp - og vi kan være ambassadører for en frodig og fargerik verden.
"Lykke er å få en bukett ut av
de blomstene som er innen rekkevidde"


10 kommentarer

Marianne/skorpionen sa...

Liker adventskalenderen din. Gir meg ro i sjela <3
God adventstid Åshild <3

Torill sa...

Love IT! Og erteblomster blir d bare mere av jo mere vi plukker - parallell til HÅP! Jo flere som tror jo mere håp blir d��

Helle sa...

God klem til deg
Og takk for alt det gode du deler med oss...

-Helle-

RitaK sa...

❤️

Bodil sa...

Hva skal man si mon tro, du e no bærre heilt utrule herlig ett menneske😚

Hanne Hanssen sa...

Fine, kloke ord! ❤️

Maya sa...

Gleder meg til å følge deg og de flotte ordene dine i desember! ❤

Guri sa...

Koste meg med Pingu-kalenderen din i fjor, så gleder meg til å følge med på kloke/gode ord frå deg i år også :)

annes paperfun sa...

Så vakkert Åshild...og så koselig adventskalender ❤️

Susanne Halseth sa...

Så flott kalender og så skjønn pingu ❤️