torsdag, desember 07, 2017

Gode ord - 7. dag i advent 2017ORD:
SKAPE, GLEDE & INDERLIGHET

Det kan jo ikke bli en adventskalender uten ordet "skape"! Det er jo nesten mitt være-eller-ikke-være. Og hånd i hånd med det å skape, går gleden - det er ikke for ingenting at ordet skaperglede finnes. Det betyr ikke at jeg alltid er glad når jeg skaper noe, eller at all kreativitet springer ut fra gleden. Langt derifra. Skaperkraften får minst like mye næring fra de mørkere og tyngre følelsene. De som river og røsker i kroppen og er for store eller skumle å si med ord. De er derimot rå på å presse seg ut gjennom det jeg skaper. Sorg, savn, lengsler, sinne, frykt, ensomhet... Jeg tør vedde på at disse følelsene ligger til grunn for en hel haug med kjente kunstverk. Men tilbake til gleden. Det rare er at den bobler lekent likevel, samtidig med de heftige følelsene. En del av meg kan ikke unngå å kjenne på glede når jeg ser at jeg skaper noe. Gleden over å være så heldig å kunne lage noe med mine egne hender. Og ikke minst gleden over å kunne lage noe som berører andre. Det er sterkt, det. Og denne kombinasjonen av heftige følelser og boblende glede blander seg sammen og former en inderlighet i møte med livet. En inderlighet som er en forutsetning for å kunne berøre - tror jeg. 

Når jeg ryddet kontoret for et par uker siden, innså jeg at jeg kanskje er litt vel mye i kontakt med både skapergleden og det inderlige livet. Jeg begynte å telle over bunken (hah - bunkenE!) av kort jeg har laget og kom til langt over hundre kort... Som bare ligger her i en eske. Dagens gave er derfor en helt konkret dose av min skaperglede, gitt med et inderlig varmt hjerte - 10 håndlagede kort. Jeg håper de kommer til både nytte og glede. 
Dagens Pingu er nok aller mest fylt av inderlighet, men også boblende glede. "Jeg fikk det til!" Det er det lov å være stolt av. 
For å være med i trekningen om dagens gave, må du legge igjen noen ord enten her i bloggen eller i innlegget på Facebook. 

4 kommentarer

Bodil sa...

Æ bli meir og meir fasinert over fortellerevnen din for hver dag som går❤

Eli sa...

Når man lar livet, slik det er - uansett, være drivkraften i det man skaper så blir det ekte, og det er ektheten i deg jeg setter aller størst pris på. Takk for alt du deler Åshild❤️

Eva Murray sa...

Veldig fint kort, og fine ord som vanlig.

tas sa...

Wow! Tenk å kunne vinne 10 av kortene dine! Jeg er nok altfor sent ute - men det hadde vært utrolig flott. Så du hadde salg hjemme for en tid tilbake - men dessverre altfor langt unna :)